Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Την ΚΥΡΙΑΚΉ 15 Μαΐου ανεβαίνουμε στο ΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!!! ΣΤΟΝ ΑΤΑΒΥΡΟ!!!

Ορεινή πεζοπορία ανάβασης – κατάβασης του Αταβύρου


Ανακοίνωση! 

Όπως όλοι ήδη γνωρίζεται μετά από πολλά χρόνια γίνετε στο χωριό μας ή ανάβαση Ατταβύρου είμαστε πολλοί χαρούμενοι που εμείς καταφέραμε να γίνει αυτό το γεγονός στο χωριό μας και φυσικά με βοήθεια πολλών άλλων που θα μάθετε στην πορεία! Δν θα πούμε πολλά λόγια σας περιμένουμε όλους την

ΚΥΡΙΑΚΉ 15 ΜΑΐΟΥ 2015 ΚΑΙ ΏΡΑ 09:00

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΎΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΑΒΥΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΣ ΑΝΆΒΑΣΗΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΈΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΉ ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΆΖΕΤΑΙ
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΠΉΡΑΝ ΜΈΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΆΒΑΣΗ! ΕΠΊΣΗΣ ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΦΡΑΓΚΊΣΚΟ ΣΤΙΣ 7:00 Η ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΌΤΕΡΟ 7:30 Η ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΤΗΛΈΦΩΝΑ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΈΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗΣ.

ΟΠΟΊΟ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΏΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΈΦΩΝΑ Η ΜΕ ΜΝΜ ΣΤΟ Φ.Β ΜΑΣ! ΣΆΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ!

ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ 
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ 
ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΏΡΟΥ

Ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου,
εντάσσεται και η ορεινή πεζοπορία ανάβασης – κατάβασης του Αταβύρου, που συνδιοργανώνει από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 (ώρα εκκίνησης 09:00 π.μ.), από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου Ρόδου (αρχή ορεινού μονοπατιού: είσοδος του χωριού από την πλευρά του ελαιοτριβείου).
Η κορυφή του όρους Ατάβυρος, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το ορεινό μονοπάτι, κι αυτή καθ’ αυτή η διαδρομή (2 ωρών ανάβασης και ισόποσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου) που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία. Καλούνται λοιπόν οι φίλοι της πεζοπορίας, που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς
προβλήματα την ανάβαση και την αντίστοιχη κατάβαση, του ορεινού μονοπατιού. Απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι: το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση, νερό, καπέλο, ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ) αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική, ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα και, βεβαίως, προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία.
Την ορεινή αυτή πεζοπορία θα συνοδεύσουν με την ευγενική προσφορά τους, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, “Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών”, της Περιβαλλοντικής ΜΚΟ «Ροδιακό Δάσος» (παράλληλη ξενάγηση στην άγρια
βλάστηση του ορεινού όγκου), ενώ αρχαιολογική περιήγηση θα λάβει χώρα, στην κορυφή του Αταβύρου και ειδικότερα στον χώρο του ιερού του Αταβυρίου Διός.
Η συνολική εκδήλωση στηρίχθηκε εμπράκτως από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ρόδου για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παρδαλό Στέργο, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου-Ρόδου, την Δ/νση Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση λεωφορείων μεταφοράς πεζοπόρων από τη πόλη στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου, τα μέλη της ομάδας Ε.Ο.Π.Κ. C.B. Δωδεκανήσου, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και ειδικότερα τον προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Έμπωνας-Ρόδου κ. Μούκα Θεοφ., το Γραφείο Γενικού Τουρισμού «Χρυσοβέργης Α.Ε» (για την ευγενική προσφορά του λεωφορείου μεταφοράς της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου).
Μετά την περαίωση της ανάβασης – κατάβασης και κατά τις απογευματινές ώρες, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», όπου θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό της «κουλτουρίας» στους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η συμμετοχή, κατά την έναρξη της μουσικής βραδιάς, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του κ. Μιχάλη Καλαεντζή, μετά την ευγενική έγκριση, από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, για την συμπερίληψή της στην εκδήλωση.
Τέλος, όπως ήδη προαναφέρθηκε, λεωφορεία τα οποία παραχωρούνται από την Δ/νση Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου, θα μεταφέρουν δωρεάν πολίτες-δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την αθλητική-πολιτιστική δράση. Τα λεωφορεία αυτά θα σταθμεύσουν στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από τις 07:00 π.μ., όπου θα αναμένουν την επιβίβαση των ενδιαφερομένων έως το αργότερο στις 07:30 π.μ.. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά αφού η εκκίνηση της ανάβασης θα γίνει στις 09:00 π.μ. από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου. Απαραίτητη επίσης θεωρείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής για την μετακίνηση με τα λεωφορεία στα τηλέφωνα 2241035937 & 2241079801 (Δευτέρα-Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 15:00) του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου