Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Διεκδίκηση της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας που υφαρπάχθηκε από το ελληνικό δημόσιο

Σύμπραξη των εκπροσώπων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την διεκδίκηση
της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας που υφαρπάχθηκε από το ελληνικό δημόσιο. Γιώργος Χατζημάρκος : Σήμερα εκπληρώνουμε μία βαριά υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας και την ιστορία της και στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εποχές που οι Δωδεκανήσιοι ήταν σκυφτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον νομικό αγώνα που ξεκινά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση του δικαίου, όσον αφορά την υφαρπαγή της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας από το ελληνικό δημόσιο, που συνετελέσθη δολίως το 2011, συμφώνησαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς σε συνάντηση που έγινε σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου, στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι: Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Α΄Αντιπρόεδρος ΠΟΞ, Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ιάκωβος Γρύλλης, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Λουκαράς, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κυριάκος Κασάπης, μέλος διοίκησης Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Γιώργος Σκιαδόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Σαρρής, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου , Χρήστος Μαντάς, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου , Νίκος Τσούλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Γιάννης Κλούβας, Πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου καθώς και οι δικηγόροι Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Νομικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου και Γιώργος Φιλιππάκος , Νομικός Σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, η οποία λόγω του μεγέθους και της σοβαρότητας του θέματος, λαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα, άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η απώλεια της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία της Δωδεκανήσου, δεν αποτελεί μόνο παραχάραξη της ιστορίας, που κανένας δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει μέχρι το 2011, (οπότε ψηφίστηκε σιωπηρά ο νόμος 3965/2011 - ΦΕΚ 113 της 18ης Μαΐου 2011 που αφαιρούσε από την αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου το 75% από τα έσοδα των εκποιήσεων), αλλά και μείζον σκάνδαλο, απέναντι στο οποίο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει απαθής.

Αφού συνεχάρησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πρωτοβουλία της να ανοίξει το φάκελο της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, δήλωσαν αποφασισμένοι να συμπράξουν στην απόφασή της, παράλληλα με την διαρκή πολιτική πίεση, να εξαντλήσει και όλα τα ένδικα μέσα, για να ανατρέψει τις διαμορφωθείσες καταστάσεις.

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους φορείς, περιέγραψε το γενικότερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στα Δωδεκάνησα, τα τελευταία χρόνια, με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται ο τόπος:

«Είμαστε αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην απόφασή μας να θεραπεύσουμε την βαρύτατη βλάβη που υπέστη ο τόπος μας. Και δεν είναι η μόνη. Εκείνοι που εν μια νυκτί στέρησαν από τον Δωδεκανησιακό λαό την περιουσία του, καταργώντας το ειδικό καθεστώς που αναγνώριζε την ιδιαιτερότητά της – αυτή που έγινε απολύτως σεβαστή από το 1947 μέχρι το 2011, ανεξαρτήτως πολιτικής και πολιτειακής αλλαγής στην Ελλάδα – παραβλέπουν ότι η Δωδεκάνησος ανήκει στην πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας. Παραβλέπουν ότι πρόκειται για την Περιφέρεια που έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης, από το 2008 έως και το 2014. Παραβλέπουν το συντριπτικό πλήγμα που δέχτηκε η ανταγωνιστικότητά της από την αδικαιολόγητη και άνευ δημοσιονομικού αποτελέσματος, κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Παραβλέπουν ότι οι μελέτες αποτύπωσης της φτώχειας δείχνουν ότι μια στις τρεις οικογένειες στο Νότιο Αιγαίο δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο. Από αυτόν τον τόπο άρπαξαν και την ακίνητη περιουσία του, παραχαράσσοντας την ίδια του την ιστορία. Η σημερινή είναι μία ιστορική σύσκεψη στην οποία εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας και στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εποχές που οι Δωδεκανήσιοι ήταν σκυφτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» ανέφερε.

Οι εκπρόσωποι των φορέων από την πλευρά τους δήλωσαν αποφασισμένοι ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την στοχοποίηση του τόπου, η οποία δεν μπορεί πλέον να αιτιολογηθεί με όρους λογικής και δεν υπακούει σε καμία τεκμηρίωση και θα συστρατευθούν στον κοινό αγώνα ανατροπής των αποφάσεων που συστηματικά οδηγούν την Δωδεκάνησο σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου