Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Παιδιά: τα πιο ευαίσθητα και ευάλωτα θύματα της οικονομικής κρίσης!

Επειδή μπορούμε, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, τα πιο ευαίσθητα και ευάλωτα θύματα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Απριλίου, 2016

Επειδή μπορούμε, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, τα πιο ευαίσθητα και ευάλωτα θύματα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μόντρεαλ και στην Οτάβα από τις 5 έως τις 8 Μαΐου και στις 9 έως 10 Μαΐου, αντίστοιχα. Σκοπός της επίσκεψης είναι να ενημερωθεί και ενθαρρυνθεί η Ελληνική Κοινότητα, όπως και άλλοι φορείς παιδικής προστασίας στον Καναδά, προκειμένου να υποστηρίξουν τις δράσεις του ελληνικού Οργανισμού στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις για χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί έναν μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό που λειτουργεί αδιάλειπτα τα τελευταία 20 χρόνια χωρίς καμία απολύτως κρατική χρηματοδότηση και με έναν και μόνο σκοπό: την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως καταγωγής, προέλευσης, φυλής η θρησκείας. Είναι όλα παιδιά, αθώα και ευάλωτα.


Το 2015 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 95.702 παιδιά στην Ελλάδα μέσω της παροχής υπηρεσιών διαβίωσης και κοινωνικής βοήθειας, υπηρεσίες υγείας, προληπτική ιατρική κτλ. Σε περισσότερα από 20 χρόνια δράσεων, περισσότερα από 1.000.000 παιδιά έχουν υποστηριχτεί συνολικά. Περίπου 380 παιδιά εκτεθειμένα στη βία και στην παραμέληση έχουν εμπιστευθεί στην φροντίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατόπιν εισαγγελικής εντολής και έχουν ξαναβρεί μια πραγματική οικογένεια σε ένα από τα 11 Σπίτια του σε όλη την Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα στις ήδη υφιστάμενες δράσεις του για τα παιδιά και την επείγουσα ανάγκη και ηθική ευθύνη να υποστηριχτούν επίσης παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, και κυρίως, ασυνόδευτοι ανήλικοι εν μέσω της δραματικής προσφυγικής κρίσης που εξελίσσεται στη χώρα. Περίπου το 40% των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα είναι παιδιά και κάποια από αυτά ασυνόδευτα. Περισσότερα από 12.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση μέσα από το «Το Χαμόγελο στο Αιγαίο», μία δράση που δημιουργήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2016 περιλαμβάνοντας: προστασία από κινδύνους εκμετάλλευσης και εμπορίας, παροχή υπηρεσιών υγείας, κάλυψη άμεσων αναγκών, αναζήτηση εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων και οικογενειακή επανένωση κτλ.

Η ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Πρέσβυς Marc Van den Reeck, ο οποίος προΐσταται των Διεθνών Συνεργασιών του ελληνικού Οργανισμού, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη σημασία των δράσεων του για τα παιδιά, όπως επίσης και τις προκλήσεις για την παιδική προστασία σε έναν αριθμό σημαντικών μελών της ελληνοκαναδικής κοινότητας, κρατικών αξιωματούχων και άλλων φορέων από τον Καναδά. 

Στο Μόντρεαλ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλους φορείς, τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο, κ. Νικόλαο Σιγάλα, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Ευρύτερου Μόντρεαλ, όπως και του Οργανισμού «The Magic Mission», σημαντικού υποστηρικτή του ελληνικού Οργανισμού.

Στην Οτάβα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υποδεχτεί ο Έλληνας Πρέσβυς στον Καναδά, κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, ενώ θα έχει συναντήσεις με μέλη του Φιλόπτωχου Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Οτάβας, το Ελληνοκαναδό Μέλος του Κοινοβουλίου, κ. Peter Fragiskatos και την Πρόεδρο του Οργανισμού CARE Canada, κ. Gillian Barth.

Εκπρόσωποι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις σε τοπικά και εθνικά μέσα σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν το κοινό τους για τον καθημερινό αγώνα του ελληνικού Οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις που απορρέουν από την τρέχουσα κοινωνικό-οικονομική και προσφυγική κρίση στη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δελτίο Τύπου ή για δημοσιογραφικά αιτήματα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Παναγιώτη Παρδάλη, υπεύθυνο στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση panagiotispardalis@hamogelo.gr ή τηλεφωνικά στο (+30) 210 33 06 140 – (+30) 697 51 20 654.
http://www.rodosillektis.com/?737,%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC&iRating=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου