Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων

08-04-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων


Αθήνα, 8 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων

Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της ομάδας ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) περιπτώσεις, εκ των οποίων (21) ληστείες σε οδηγούς, (12) ληστείες σε πρατήρια υγρών καύσιμων, (4) ληστείες σε περίπτερα και (21) κλοπές αυτοκινήτων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο (2) κλεμμένες καραμπίνες, ένα (1) πιστόλι replica , επτά (7) εγκέφαλοι αυτοκινήτων, επτά (7) διακόπτες εκκίνησης αυτοκινήτου (μίζες), μία (1) συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer και ένα (1) σπαθί

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων καθώς επίσης και σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-4-2016 εντός καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 17, 20, 20 23 και 27 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δράστες τουλάχιστον από τριμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με στόχο την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν υπέρμετρη σκληρότητα και βία.

Συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας με «ορμητήριο» τον καταυλισμό Ρομά της περιοχής Νέα Ζωή Ασπροπύργου στον οποίο διαμένουν, εκδήλωναν την εγκληματική τους δράση, πρώτες πρωινές ώρες, σε διάφορες περιοχές γύρω από τον οδικό άξονα της Αττικής Οδού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαφυγή τους στον προαναφερόμενο καταυλισμό.

Αρχικά προέβαιναν στην κλοπή αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη ληστειών και συγκεκριμένα προσέκρουαν σε «στοχοποιημένα» αυτοκίνητα, δημιουργώντας συνθήκες τροχαίου ατυχήματος, αναγκάζοντας τους οδηγούς να αποβιβαστούν και να βρεθούν εκτεθειμένοι. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και ασκώντας σωματική βία συνδυασμένη με απειλές μαχαιριών, τσεκουριών ή και ροπάλων που έφεραν, τους επιτίθεντο και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Στις περιπτώσεις των ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα, ομοίως έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με την απειλή μαχαιριών, τσεκουριών και όπλων εξανάγκαζαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά.

Ενδεικτικό της εγκληματικής τους δράσης αποτελεί ακόμη το γεγονός ότι διέπρατταν έως και επτά (7) διαδοχικά ληστείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή τους στον καταυλισμό, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Επιπλέον και προκειμένου να εξαλείψουν ίχνη και στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψή τους, πυρπολούσαν τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει, καταστρέφοντάς τα ολοσχερώς.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) κλεμμένες καραμπίνες
Ένα (1) πιστόλι replica
Επτά (7) εγκέφαλοι αυτοκινήτων
Επτά (7) διακόπτες εκκίνησης αυτοκινήτου (μίζες)
Μία (1) συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer
Δύο (2) ηχοσυστήματα
Πέντε (5) κατσαβίδια
Ένας (1) τροχός κοπής
Μία (1) σιδερογροθιά
Ένα (1) σπαθί
Δύο (2) μαχαίρια
Τρία (3) ζευγάρια γάντια

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πενήντα οκτώ (58) περιπτώσεις εκ των οποίων (21) ληστείες σε οδηγούς, (12) ληστείες σε πρατήρια υγρών καύσιμων, (4) ληστείες σε περίπτερα και (21) κλοπές αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ειδικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου