Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

«Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας»

Πάμε για περπάτημα;
Δευ, 04/04/2016 - 17:52

Η άνοιξη έφτασε! Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο στη ροδιακή φύση! «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας»
Ο καθιερωμένος περίπατος που οργανώνει το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική ΜΚΟ «Ροδιακό Δάσος» πρόκειται να λάβει χώρα την Κυριακή 10 Απριλίου. Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε και θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής του Θάρρι. Η διαδρομή της περιοχής «Μόσχος», που θα ακολουθήσουμε, υπόσχεται μοναδικές εικόνες χρωμάτων, περιπέτεια και εκπλήξεις! 
Σημείο συνάντησης στις 10:00πμ στην πλατεία Λαέρμων. Αφού η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Ο Αης Γιώργης» μας καλωσορίσουν και μας διηγηθούν την ιστορία του χωριού, θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας. 
Θα περπατήσουμε μέσα από δάσος πεύκου και κυπαρισσιού, θα συναντήσουμε κουμαριές, χαρουπιές, πουρνάρια, σχίνα, αγριαπιδιές, λαδανιές, φασκόμηλο. Η φύση γιορτάζει και έτσι θα απολαύσουμε πανδαισία από αγριολεβάντες, ανεμώνες, ορχιδέες, κυκλάμινα, μανδραγόρες και λυχναράκια, αφού διασχίσουμε τον ποταμό Αχερίτη. 
Στη διαδρομή των 6χλμ. θα κάνουμε στάση στο ράντσο της «Ελπίδας και του Αυγουστίνου» όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλογα καθαρόαιμα Ουαλίας και διασταυρώσεις Arravani, Αραβικά, Ανδαλουσίας, Haflinger και Πόνυ. Εκεί, η κυρία Μαρία θα μας προσφέρει τα σπιτικά της κουλουράκια, καθώς θα απολαμβάνουμε τα τρεχούμενα νερά που καταλήγουν σε στέρνα με ψάρια, χελώνες και βατράχια. 
Στο τέλος της διαδρομής ο Ηγούμενος του Θάρρι Πάτερ Νεκτάριος, η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων θα μας καλωσορίσουν στην Ιερά Μονή Θάρρι και θα μας φιλέψουν με άρτο, τοπικά εδέσματα και τσάι του βουνού. 
Σας περιμένουμε όλους! 
Για όσους επιθυμούν παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο του Δήμου Ρόδου που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημαρχείου στις 8:45π.μ.. Για κρατήσεις θέσεων ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό τηλ 22410-79801 από 9:00πμ έως 2:00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου