Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Οδοιπορικό στη δοκιμαζόμενη Λέσβο (ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ)

stogiatro.gr

Συνολικά 3.174 ιατρικές πράξεις σε παιδιά και ενήλικες στην περιοχή της Καλλονής Λέσβου πραγματοποίησε η Ομάδα των Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής«Ανοιχτή Αγκαλιά», στο πλαίσιο της Εκστρατείας Προληπτικής Ιατρικής στο νησί, που ειδικά φέτος δοκιμάζεται από σοβαρά προβλήματα.

Η Ομάδα των Εθελοντών έφθασε στην περιοχή στις 20 Μαρτίου, με στόχο τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, παιδιών και ενηλίκων, και έπιασε δουλειά ήδη από το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας εξετάστηκαν οι ενήλικες και στο Δημοτικό Σχολείο τα παιδιά, από βρέφη έως και και έφηβοι μαθητές της Β’ Λυκείου.

Συνολικά, στο πλαίσιο του Προγράμματος εξετάστηκαν 360 παιδιά και 200 ενήλικες από Πέτρα,Μόλυβο, Σκουτάρο, Στύψη, Μήθυμνα, Σκαλοχώρι, Φίλια. Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί καιπαραπέμφθηκαν 6 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Σε γενικές γραμμές, η υγεία των παιδιών ήταν σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, επόμενος στόχος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» είναι η διερεύνηση αιτιών του αυξημένου ποσοστού παιδιών με προβλήματα θυρεοειδούς και παχυσαρκίας στην περιοχή.

Σε δοκιμασία το νησί

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στη Λέσβο, εξαιτίας της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών, έχει θέσει σε σκληρή δοκιμασία το νησί. Η Ομάδα των Εθελοντών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» διαπίστωσε ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ηλεκτρισμένη, καθώς οι κάτοικοι αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση την οποία δεν επέλεξαν και η οποία αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, τόσο σε ζητήματα υγείας όσο και στο κοινωνικό/βιοτικό τους επίπεδο.

Οι δομές υγείας αδυνατούν πολλές φορές να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πρόληψης, αφενός μεν εξαιτίας των κενών στελέχωσης που υπάρχουν, αφετέρου δε λόγω του όγκου δουλειάς που έχει προστεθεί εξαιτίας των γεγονότων. Δυστυχώς η Πολιτεία, εμείς οι ενεργοί πολίτες – εθελοντές – Μ.Κ.Ο., μοιάζει να έχουμε χάσει το μέτρο και να έχουμε ξεχάσει τις ανάγκες του άνεργου, του ανασφάλιστου και εν γένει του πληθυσμού που επλήγη από την κρίση. Έχουν και αυτοί ίσα δικαιώματα, γι’ αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη προς όλους με μέτρο.

Ευχαριστίες

Οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια για την υποστήριξή τους, αλλά ιδιαιτέρως πρέπει να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας, κα Αναστασιάδου, για τον άψογο συντονισμό και το ενδιαφέρον της προκειμένου να εξεταστούν και τα παιδιά των άλλων δημοτικών κοινοτήτων. Σπάνια συναντούμε τόση υποστήριξη! Κυριολεκτικά ήταν δίπλα μας συνεχώς. Όλοι εμείς οι εθελοντές την ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε και το Σύλλογο Γονέωναπό τα σχολεία του Μόλυβου και της Πέτρας, καθώς και το τοπικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο για τις δωρεάν εξετάσεις που προσφέρθηκε να διενεργήσει.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς αυτής της Εκστρατείας, τη LIDLHELLAS ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ, που υποστηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά όλες τις Εκστρατείες μας, τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υποστήριξη της συγκεκριμένης Εκστρατείας, την ALPHABANKγια το Πρόγραμμα DOCTORCLOWNκαι τοΜΑΙΕΥΤΙΚΟ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑ για την πολυετή υποστήριξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου