Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εξαφάνιση Ασυνόδευτων Ανηλίκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2016

Εξαφάνιση Ασυνόδευτων Ανηλίκων

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΧΜΕΝΤ ΑΛ-ΣΑΕΝΤΙ ΑΚΙΛ ΑΜΠΝΤΟΥΛΒΑΧΙΝΤ 12 ΕΤΩΝ, ΤΟΥ ΣΑΓΙΑΝΤ ΑΛ-ΣΑΕΝΤΙ ΑΚΙΛ ΑΜΠΝΤΟΥΛΒΑΧΙΝΤ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΑΛ-ΣΑΕΝΤΙ ΑΚΙΛ ΑΜΠΝΤΟΥΛΒΑΧΙΝΤ 14 ΕΤΩΝ

Στις 11/09/2015 εξαφανίστηκαν τα αδέρφια Αχμέντ 12 ετών, Σαγιάντ 8 ετών και Άγια 14 ετών, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τη μητέρα τους με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έπειτα από ανατροπή της λέμβου, το Λιμενικό Σώμα της Σάμου διέσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες της βάρκας πλην πέντε ατόμων, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα συγκεκριμένα αδέρφια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της ευάλωτης κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μητέρα, αδυνατεί να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την αναζήτηση των ανήλικων τέκνων της, εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας των διαδικασιών που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από το ναυάγιο και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία για τα παιδιά της. 
Ο Αχμέντ έχει ύψος 153 εκ., κανονικό βάρος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Ο Σαγιάντ είναι αδύνατος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Η Άγια έχει ύψος 150 εκ., είναι αδύνατη, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου υπάρχει αύξηση των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν δια θαλάσσης, πολλοί από αυτούς έχοντας στόχο να μετακινηθούν σε άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ. Το 2014, περίπου 43.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από 644.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης. Από αυτούς, το 34% είναι γυναίκες και παιδιά. Κατά μια πιο πρόσφατη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι εισήλθαν στα σύνορα της Ευρώπης, με το 20% αυτών να είναι παιδιά και 3.210 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.
Παράλληλα, στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους τίθεται το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ συνεργάζεται κατά περίπτωση και με κάθε άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα καθώς και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 ή από το εξωτερικό στο +30 2107609550.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση της/του θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.

Περισσότερες πληροφορίες: 
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
● Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.
● Είναι μέλος του Δ.Σ στο Missing Children Europe.
● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International)
● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information)των Ηνωμένων Εθνών.
● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών
● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com
● Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).
● Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου