Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σε ετοιμότητα η Ρόδος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Δελτία Τύπου

[21/03/2016]
Σε ετοιμότητα η Ρόδος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού μετά και τις χθεσινές αποφάσεις στις Βρυξέλλες. Σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή ο δήμαρχος ζήτησε την αρωγή της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης εν όψει και της τουριστικής σαιζόν συγκάλεσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, εκπροσώπων των Εθελοντών, καθώς και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Φώτης Νικολόπουλος, ο Λιμενάρχης Ρόδου κ. Νίκος Αρμπουνιώτης, ο τέως Νομάρχης Δωδεκανήσου και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρέχει υπηρεσίες στο Κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων κ. Σάββας Καραγιάννης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου κ. Άννα Ζωάννου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο πρόεδρος της πόλεως Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται και στη Ρόδο, καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντών με επικεφαλής τον κ. Ντίνο Μαντικό και την κ. Σοφία Μανιά 
Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός και κρίθηκε θετικά το γεγονός ότι από τον περασμένο Αύγουστο πέρασαν 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Ρόδο, χωρίς να πληγεί η τουριστική εικόνα του νησιού και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα κατά τη διαμονή τους.

.«Την ίδια ετοιμότητα και ανάλογα αντανακλαστικά οφείλουμε να επιδείξουμε και για τη συνέχεια» τόνισε ο δήμαρχος αφού παρά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν οι αποφάσεις αυτές για επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία θα εφαρμοστούν ή ότι θα προωθούνται οι πρόσφυγες απευθείας σε χώρες της Βορείου Ευρώπης.
Γι αυτούς τους λόγους ο δήμαρχος ζήτησε την αρωγή της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και συζήτησε επιπλέον πρακτικά θέματα βελτίωσης του χώρου Προσωρινής Διαμονής στα παλιά σφαγεία.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Χατζηδιάκος στη διασφάλιση της προσωρινής διαμονής των προσφύγων στη Ρόδο κατά 48ωρο και μόνο, θέση την οποία όπως δήλωσε δεν διαπραγματεύεται για κανένα λόγο και διερωτήθηκε πόσο ακόμα η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία θα αντέξουν να συμβάλουν τα μέγιστα για την αξιοπρεπή παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, χωρίς την στήριξη του κεντρικού κράτους. 
«Έχουμε δώσει εξετάσεις ανθρωπισμού, η κοινωνία της Ρόδου έχει δώσει εξετάσεις και αποδείξαμε ότι χωρίς καμία βοήθεια από το κεντρικό κράτος έχουμε αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση στην περιοχή μας» τόνισε ο δήμαρχος.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου