Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Διμερής Συνάντηση κ. ΥΝΑΝΠ με Ινδή Πρέσβη κα. Manimekalai

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο, με την Πρέσβη της Ινδίας κα M. Manimekalai. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Διμερής Συνάντηση κ. ΥΝΑΝΠ με Ινδή Πρέσβη κα. Manimekalai

Ο κ. Υπουργός απέδωσε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας με την περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλιακής και εμπορικής συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών, καθώς και στην προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας στο πλαίσιο
Διεθνών Οργανισμών. Σε αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε η αναγκαιότητα διασφάλισης ενός σταθερού πλαισίου για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, εξάλειψης των όποιων εμποδίων για τη διενέργεια του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, καθώς και υιοθέτησης και εφαρμογής διεθνών κανόνων για τη ναυτιλία. Με αφορμή την επανεκλογή της Ελλάδας και της Ινδίας στην Α’ και Β΄ κατηγορία αντιστοίχως των κρατών-μελών του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), υπογράμμισε την αναγκαιότητας ενίσχυσης της διμερούς
συνεργασίας, στο πλαίσιο του εν λόγω Οργανισμού και ειδικότερα επί επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων όπως η ανακύκλωση πλοίων, η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, η καταπολέμηση του φαινομένου της πειρατείας κ.α..
H Πρέσβης της Ινδίας συμφώνησε στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας, με αφορμή και τα 65 χρόνια από την επίσημη εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, το εξαιρετικό επίπεδο των
διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας. Προσδιόρισε ως πιθανούς τομείς συνεργασίας των δύο χωρών τις θαλάσσιες μεταφορές, τις λιμενικές υποδομές, την ανταλλαγή ναυτιλιακής τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στις παράκτιες περιοχές, τη ναυτική εκπαίδευση και εργασία, τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα και τις διαλύσεις πλοίων. Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας και τη διευκόλυνση της άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, σε εξαιρετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην πραγματοποίηση της 1ης Μεικτής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Ινδίας επί θεμάτων ναυτιλιακών μεταφορών, εντός του Α τριμήνου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου