Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων

Τοποθετούνται κάμερες για την διαρκή αστυνόμευση του οδικού δικτύου - Σε στενή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου – Ειδική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Με στόχο να περιοριστεί δραστικά η μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε στενή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο βελτίωσης του οδικού δικτύου, όσο και σε επίπεδο αστυνόμευσής του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω της έξαρσης των τροχαίων δυστυχημάτων το τελευταίο διάστημα στην Ρόδο, συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του ειδική σύσκεψη με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Φώτη Νικολόπουλου και των στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες τίθενται άμεσα σε εφαρμογή. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, υπεύθυνος για την καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίζονται το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου.

Στην διάρκεια της σύσκεψης ελήφθησαν αποφάσεις για παρεμβάσεις τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο αστυνόμευσης του οδικού δικτύου.

Ως προς το τεχνικό σκέλος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη δρομολογήσει την βελτίωση του φωτισμού στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, σε σημεία που ήδη έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί, με σκοπό αυτή η εκτεταμένη παρέμβαση να ολοκληρωθεί εντός του 2016.

Σε επίπεδο αστυνόμευσης, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάμερες στο οδικό δίκτυο του νησιού, ώστε η αστυνόμευσή του να είναι συνεχής, επί 24ώρου βάσεως, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση θα εντοπίσουν τα σημεία στα οποία θα εγκατασταθούν οι κάμερες, για να ακολουθήσει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Ο Περιφερειάρχης είπε πως πρόθεση της Περιφέρειας είναι να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση των καμερών από ίδιους πόρους, παράλληλα με την αναζήτηση άλλων χρηματοδοτικών πηγών όπως για παράδειγμα το κοινοτικό πρόγραμμα “Jessica”. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την παρέμβαση αυτή, ανεξαρτήτως έκβασης της αναζήτησης πόρων από άλλες πηγές.

«Η δέσμευσή μας είναι οριστική και δεδομένη, μέσα στο 2016 να τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους του νησιού. Η αστυνόμευση του οδικού δικτύου είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε αυτό το τόσο μεγάλο τίμημα σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, ούτε μπορούμε να περιμένουμε πότε το κεντρικό κράτος θα αποφασίσει να στελεχώσει τα Αστυνομικά Τμήματα και την Τροχαία με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή. Θα καλύψουμε μόνοι μας αυτό το έλλειμμα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες στο οδικό μας δίκτυο και σε επίπεδο αστυνόμευσης θα είναι συνεχείς, όλο το 24ωρο και καθόλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την θερινή περίοδο» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Παράλληλα θα συνεχιστεί από πλευράς της Περιφέρειας η πίεση προς κεντρικό κράτος για την στελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ωστόσο, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, «πρέπει να δράσουμε μόνοι μας και άμεσα, όσο την αναμονή και το έλλειμμα ανταπόκρισης  τα πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου