Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση της Βουλής για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες

Σε μια ολοήμερη γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, η Βουλή των Ελλήνων θα υποδεχθεί εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.
Ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους και ομάδες που δοκιμάζονται από τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, η Ελληνική Βουλή εκπέμπει μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς.
Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εκεί θα υπάρχει και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας, θα γράψουν και θα κρεμάσουν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.
Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής είναι προσφορά της εταιρείας Νεανικό Πλάνο - Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό, τα παιδιά θα επισκεφθούν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που θα έχει μετατραπεί –ειδικά για τη μέρα αυτή– σ’ ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι.

Δείτε τo spot της εκδήλωσης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που έχει αναρτηθεί στο you tube από το Κανάλι της Βουλής στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=xr5W7hg5-uU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου