Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Αθήνα, Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015

Ο συντονισμός και η κατάλληλη προετοιμασία των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου, υπήρξε το κύριο θέμα της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε χτες (07/12/2015), στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την έναρξή της να διενεργείται από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Καπάκη.

Μια από τις κυριότερες δυσμενείς επιπτώσεις για τους πολίτες κατά την χειμερινή περίοδο και ενδεχόμενη αιτία δημιουργίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι η περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, η οποία μπορεί να προκύψει λόγω έντονης χιονόπτωσης ή παγετού. Η σημερινή σύσκεψη αποσκοπούσε ακριβώς στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση και καλή λειτουργία του οδικού δικτύου της Χώρας, με τους εκπροσώπους τους να δίνουν το παρόν εκθέτοντας θέματα δικής τους αρμοδιότητας. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και βεβαίως εκπρόσωποι των φορέων λειτουργίας και συντήρησης αυτοκινητοδρόμων με σύμβαση παραχώρησης.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια κατάρτισης και αποστολής σχετικού Σχεδίου προς τους φορείς, η δράση των οποίων εκτείνεται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύσκεψη και το βαθμό ετοιμότητας που καταγράφηκε, τονίζοντας ότι «οι εμπλεκόμενοι φορείς διαθέτουν πράγματι τεχνογνωσία. Η ενσωμάτωση ωστόσο της πολύτιμης εμπειρίας από τη διαχείριση περιστατικών προηγούμενων ετών, μας επιτρέπει, προϊόντος του χρόνου, να εμπλουτίσουμε, αναβαθμίσουμε και άρα να καταστήσουμε πιο αποδοτικό το σύστημα πολιτικής προστασίας για τη Χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου