Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, στην από 16/12/2015 επιστολή της Ένωσης Λογιστών (ΕΛΦΕΕ) ΡΟΔΟΥ

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην από 16/12/2015 επιστολή της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) ΡΟΔΟΥ, για το ζήτημα της ασφάλισης της χορηγηθείσας αδείας σε εποχικά εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Το περιεχόμενο της επιστολής στάλθηκε και με τη μορφή ερωτήματος στην Διεύθυνση Όρων Εργασίας του Υπουργείου, τα στελέχη της οποίας ενεργώντας (προς τιμήν τους) άμεσα και συντονισμένα, εξέδωσαν την εγκύκλιο  59372/962/18-12-2015 με την οποία καθιστούν σαφές ότι :
η χορήγηση αδείας είναι υποχρεωτική ακόμη και σε περιπτώσεις απασχολουμένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Ως εκ τούτου, και σε αναμονή σχετικής επακόλουθης οδηγίας και από το ΙΚΑ, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, οι οποίες χορήγησαν αποδεδειγμένα την κανονική άδεια στο προσωπικό τους, δεν υποχρεούνται να εμφανίσουν και τον κωδικό 07 στην ΑΠΔ της περιόδου που την χορήγησαν, καθόσον αυτή θα περιληφθεί στις αποδοχές του κωδικού 01 ως τακτική αποδοχή.

Διαβάστε την επιστολή της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ

Επιστολή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου προς τον Υπουργό Εργασίας 
για τη Χορήγηση Αδείας σε εποχικά απασχολούμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους 
& Κωδικός Αποδοχών ΑΠΔ ΙΚΑ 07
Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας για τη Χορήγηση Αδείας σε εποχικά απασχολούμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους & Κωδικός Αποδοχών ΑΠΔ ΙΚΑ 07.
«Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Δ. και σε ότι αφορά την χορήγηση άδειας στους εποχικά απασχολούμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους, σας κοινοποιούμε την επιστολή της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ με θέμα: «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΟΧΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ & ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΔ ΙΚΑ 07», που σας παραθέτουμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά την υποβολή στον Ο.Α.Ε.Δ. των σχετικών δικαιολογητικών των ανωτέρω εργαζομένων για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας, όπου εκφράστηκε η υπηρεσιακή άποψη ότι: η μη εμφάνιση του κωδικού αποδοχών 07 στην ΑΠΔ, ενδέχεται αφ’ ενός μεν να επηρεάζει αρνητικά τα δικαιώματα του υπαλλήλου, αφ’ ετέρου δε, να θέτει θέμα απώλειας εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές για το ΙΚΑ, του οποίου ζητήθηκε μάλιστα και η υπηρεσιακή άποψη.
Η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ, ελλείψει άλλης υπηρεσιακής ενημέρωσης από την κεντρική διοίκηση, αποφάνθηκε ότι μέχρι τη λήψη νεώτερων οδηγιών από αυτήν, στις περιπτώσεις μελλοντικών ελέγχων που διαπιστώνει τη μη εμφάνιση του κωδικού αποδοχών 07 σε ξενοδοχειακούς υπαλλήλους, θα καταλογίζει ασφαλιστικές εισφορές με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κυρώσεων σε βάρος του εργοδότη.
Ως εκ τούτου  και λόγω του κατεπείγοντος, συνεπεία εκκρεμών ελέγχων από παραρτήματα ΙΚΑ, αλλά και από άρνηση χορήγησης επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, σας παρακαλούμε για την άμεση έκδοση διευκρινιστικής οδηγίας που να αποσαφηνίζει πλήρως και επαρκώς τα ανωτέρω.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου