Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην Κρήτη για τα 102 χρόνια από την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 102 χρόνων από την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και αφού ξεναγήθηκε στην οικία-μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευτυχής που είχα την τιμή να περιηγηθώ εδώ, σε αυτό το ιστορικό κτήριο, με τις μνήμες, με τα εντυπωσιακά από κάθε άποψη εκθέματα μίας ιστορικής, μίας καταπληκτικής θα έλεγε κανείς διαδρομής, που σφράγισε την ιστορία του τόπου μας και που τώρα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τη δουλειά του Ιδρύματος.

Σημείωσα και μέσα, στο σχετικό βιβλίο, ότι, πέρα από όλα τα άλλα πολύ εντυπωσιακά, που είμαι σίγουρος ότι και στους ξένους επισκέπτες θα δίνουν την εικόνα της διαδρομής και του Βενιζέλου, αλλά και της χώρας μας, του λαού μας, σημείωσα και την ύπαρξη και την προβολή των αντιφάσεων αυτής της ιστορικής διαδρομής, που χαρακτηρίζουν όλο το είναι και τη διαδρομή του ελληνισμού. Δηλαδή τις πέτρες των αναθεμάτων, που συνυπήρχαν με τους θριάμβους και την εξαιρετική διαδρομή αυτού του άνδρα, του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όλη αυτή η συνύπαρξη, αυτές οι αντιφάσεις έφεραν στην επιφάνεια και φέρνουν και τώρα τον πόθο για ελευθερία και ανεξαρτησία του λαού μας, που κατά καιρούς και κατεξοχήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέφρασε για την εποχή του.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς και εκ μέρους της Βουλής το Ίδρυμα για τη δουλειά που κάνει, διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τα νέα παιδιά, που είδαμε εδώ να περιηγούνται, να έρχονται σε επαφή, σε επικοινωνία με αυτήν τη συλλογική μνήμη για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεναγήθηκε στους χώρους της οικίας Βενιζέλου από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για τον Βενιζέλο. Επίσης, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της οικίας, όπου σημείωσε: «Εντυπωσιακά εκθέματα μιας εξαιρετικής διαδρομής αγώνα και προσφοράς του Ελευθερίου Βενιζέλου. Καταπληκτική η δουλειά του Ιδρύματος, που αναδεικνύει με ακρίβεια: γεγονότα, μνήμες αλλά και αντιφάσεις. Οι πέτρες του αναθέματος είναι διαχρονικές ενδείξεις όσων συνυπάρχουν για δεκαετίες στην χώρα μας».

Το απόγευμα ο κ. Βούτσης, με την ιδιότητα του επίτιμου Προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη συνέχεια θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση για την 102η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου