Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών για την επίθεση σε βάρος του Βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου

13-11-2015:

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την αλληλουχία των ερευνών των αστυνομικών Αρχών για το περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου 2015 στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  • Μετά το περιστατικό η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.
  • Κατά τη διαδικασία αυτή συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών.
  • Από τους παραπάνω δράστες ο 24χρονος συνελήφθη * το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015). Με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του.
  • Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  • Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης.
  • Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
  • Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.
  • Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
  • Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε. περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης.

* 06-11-2015:
Ανακοίνωση σχετικά με σύλληψη ατόμου και την αναζήτηση άλλων τεσσάρων για τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και τη βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτή καθώς και την ανεύρεση αντικειμένων σε κατ' οίκον έρευνες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα,  6 Νοεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν χθες το απόγευμα στα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος και στη βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή Γεώργιου Κουμουτσάκου, ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) ημεδαποί.
Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο (2) εκ των ατόμων που αναζητούνται, βρέθηκαν: 
δύο (2) φυσίγγια των 7,62 mm
δύο (2) σουγιάδες 
και δέκα (10) αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου