Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015

Την ιδιαίτερη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών που θα ενημερώνουν και θα ευαισθητοποιούν σε θέματα προστασίας και στήριξης των παιδιών από φαινόμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησής τους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού κ. Έλενας Ράπτη, η οποία ως μέλος του δικτύου κοινοβουλευτικών για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει αναλάβει το συντονισμό της καμπάνιας «1 στα 5» στη χώρα μας, τίτλος που υποδεικνύει το ποσοστό των παιδιών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχουν πέσει θύματα τέτοιου είδους εκμετάλλευσης. Στο δίκτυο αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι απ’ όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση της εθνικής και διεθνούς συνεργασίας εναντίον της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών και την υπογραφή από τα εθνικά κοινοβούλια της Συνθήκης Lanzarote. 
Ο κ. Βούτσης στο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο των ασυνόδευτων παιδιών που ακολουθούν τις προσφυγικές ροές και αποτελούν «μια απίστευτα ευπαθή, ιδιαίτερη και καινούρια ομάδα, στην οποία θα πρέπει κανείς να δώσει τη στήριξή του, ώστε να μην αφεθούν παιδιά εκτεθειμένα προς εκμετάλλευση». Υπενθύμισε ακόμα τις εκατοντάδες παιδιά που χάθηκαν από τα φανάρια των δρόμων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, «απ’ όπου μαζεύτηκαν για να μη φαίνονται στους ξένους, χωρίς ποτέ να έχει καταγραφεί η τύχη τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη όλες και όλους όσοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και διαβεβαίωσε ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα στέρξει σε ό,τι χρειαστεί, από κάθε άποψη, έτσι ώστε σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε μια σειρά άλλα, μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, να υπάρχει η καλύτερη δυνατή στήριξη και βοήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου