Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην ημερίδα «Δικτατορία-Λογοτεχνία-Λογοκρισία»

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015

«Πολλές σιωπές, πολλές παρασιωπήσεις, αλλά και πολλοί μύθοι έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, γύρω από το τι πραγματικά συνέβη σε αυτό τον τόπο, όλη την περίοδο της Δικτατορίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Δικτατορία-Λογοτεχνία-Λογοκρισία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής, στο πλαίσιο της έκθεσης «Σκοτεινή επταετία 1967-1974: Η δικτατορία των συνταγματαρχών», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής επί της Λ. Αμαλίας 22-24.
Όπως επισήμανε ο κ. Βούτσης, οι μύθοι και οι παρασιωπήσεις για τα γεγονότα «πέρασαν είτε αθελητί, είτε από την λεγόμενη κυρίαρχη λογική, διαμορφώνοντας και τις εικόνες όσων τότε δεν είχαν γεννηθεί και δεν έζησαν τα γεγονότα». Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία εκδηλώσεων σαν αυτή του Ιδρύματος της Βουλής, που «φωτίζουν τα γεγονότα με όσο μεγαλύτερη αντικειμενικότητα επιτρέπει η ιστορική ματιά σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα».
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη «σοβαρή πολιτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με ειδική ημερήσια διάταξη, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων -πλην της Χρυσής Αυγής- όπου δόθηκε το έναυσμα για μία κατάθεση των πολιτικών απόψεων, των διαδρομών των κομμάτων σε σχέση με τα μηνύματα των γεγονότων». Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε επίσης πως «υπάρχει μία έντονη μυθοπλασία που φτάνει στα όρια μιας ιδιότυπης λογοκρισίας, για το τι πράγματι συνέβη σε αυτό τον τόπο, από την πρώτη μέρα, την 21η Απριλίου του ’67, μέχρι το τέλος. Τι συνέβη στους ανθρώπους, στις πολιτικές δυνάμεις, στη νεολαία, στις πρώτες αντιδικτατορικές 
οργανώσεις, στη δεύτερη και τρίτη φάση του μαζικού φοιτητικού κινήματος, στους ανθρώπους που αγωνίζονταν στο εξωτερικό, καθώς και πώς αισθανόταν η κοινωνία για τη Χούντα».
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου