Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ»

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ» και Αντιδήμαρχο Κύθνου κ.Γ.Ηλιού και τον συντονιστή του Δικτύου κ.Η.Ευθυμιόπουλο
Με τον Πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ» και Αντιδήμαρχο Κύθνου κ. Γεώργιο Ηλιού και τον συντονιστή του Δικτύου κ. Ηλία Ευθυμιόπουλο συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στην ατζέντα της συνάντησης επικαιροποιήθηκε ο προσδιορισμός της συνεργασίας του Δικτύου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με βασικούς άξονες τη δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα αφορά στο συντονισμό των ευρωπαϊκών νησιών και στην ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της Π.Ν.Α αναφορικά με τη διαχείριση του δικτύου καθώς και στην ενδυνάμωση του ρόλου της Π.Ν.Α στην υλοποίηση οριζόντιων δράσεων και προγραμμάτων στο Νότιο Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στα υπό εξέλιξη προγράμματα περί δημιουργίας βάσης γεωχωρικών δεδομένων στα νησιά του Ν. Αιγαίου, η καταγραφή των οποίων θα ενισχύσει σημαντικά το στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ν.Α και ενδεχομένως να επεκταθεί πιλοτικά και σε άλλες περιοχές της Χώρας.
Ουσιαστική ήταν και η ανταλλαγή απόψεων σε πιλοτικά έργα σε νησιά, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο νησί της Κύθνου και στις προτάσεις για την υλοποίηση :
· ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας και διαχείριση μέσω των «έξυπνων δικτύων» και
· ενός δικτύου πολιτιστικών διαδρομών στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης δράσης για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Κύθνου προωθώντας ταυτόχρονα τον τουρισμό και την παραγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική τονίζοντας πως σε μια εποχή πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μέσω του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ» είναι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ιδιαίτερα σημαντική, αφού μέσα από αυτή τη συνεργασία και με την ολοένα αυξανόμενη δραστηριοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας, γίνεται πλέον ορατό ότι έννοιες όπως εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, αφαλάτωση με χρήση ΑΠΕ, διατήρηση του νησιωτικού τοπίου, εναλλακτικός τουρισμός, επιστροφή σε παραδοσιακές μορφές γεωργίας, αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος και να γίνονται συνείδηση σε ένα μεγάλο μέρος της νησιωτικής κοινότητας».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου