Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή του μέλους της γραμματείας της επιτροπής αγώνα ενάντια στη νέα ΝΑΤΟϊκή βάση Πάρι Παπaθεοδώρου

Η «Επιτροπή κατά της νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Κάρπαθο» οργανώνει
εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Παλιές και νέες βάσεις – Κυριαρχικά δικαιώματα – Ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της χώρας» στην οποία θα μιλήσει ο  Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος σε αποστρατεία.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Ακταίον.
Η εκδήλωση αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη αν παρακολουθήσει κανείς τα γεγονότα στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη:
Οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Β. Αφρική έχουν αποσταθεροποιήσει  την περιοχή και την  έχουν μετατρέψει σε μόνιμη εστία πολέμου. Οι επεμβάσεις αποτελούν το σχέδιο της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», με στόχο τη προώθηση των οικονομικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ιμπεριαλιστικών αυτών χωρών.   Αφορούν συγκεκριμένα στη διασφάλιση της πρόσβασης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις πηγές ενέργειας και πρώτων υλών, στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στους δρόμους εμπορίου και μεταφορών.
Για την προώθηση των στόχων αυτών χρησιμοποιήθηκε το πολιτικό ισλάμ με  οικονομική στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους στον Περσικό Κόλπο. Η στρατιωτική οργάνωση και ο εξοπλισμός διάφορων ομάδων κατέληξαν στο Ιράκ και στη Συρία στην τερατώδη δολοφονική οργάνωση του «Ισλαμικού Στρατού».
Τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ συγκρούονται στην περιοχή με εκείνα των μονοπωλίων της Ρωσίας και της Κίνας. Οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές αποδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Οι λαοί της περιοχής αποτελούν τα μεγάλα θύματα με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες. Μέρος της τραγωδίας αυτής βλέπουμε στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με τη μορφή των απελπισμένων προσφύγων.
Πιστεύουμε ότι ο λαός μας, όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να δουν καθαρά πέρα από τα υποκριτικά περί «διεθνούς δικαίου», «ανθρωπιστικής κρίσης», «προσφυγικού», «τιμωρίας των δολοφόνων» κλπ. Να δουν ποιοί βρίσκονται από πίσω, ποιοί οπλίζουν τους δολοφόνους των αθώων στη Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο και τη Γαλλία. Καμία ανοχή στο κλίμα ξενοφοβίας και στα περί «πολέμου πολιτισμού» και στα μέτρα καταστολής που επιχειρούνται στο εσωτερικό των Ευρωπαϊκών χωρών
Να μην επιτρέψουν να εμπλακεί η  Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας  στα επικίνδυνα, δολοφονικά παιχνίδια που αποβλέπουν στην αύξηση των κερδών λίγων πολυεθνικών μονοπωλίων. Να μη χρησιμοποιηθεί το έδαφός μας για πολεμικές ενέργειες κατά των λαών της περιοχής. Να φύγουν οι  ΝΑΤΟϊκές βάσεις από τη χώρα μας.
Για τους κινδύνους αυτούς θα μας μιλήσει την Παρασκευή στις 19,30 το βράδυ ο καλεσμένος μας Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος σε αποστρατεία.
Ρόδος 25-11-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου