Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 60 νεκρούς στο Παρίσι

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 60 νεκρούς στο Παρίσι - Δείτε LIVE
13/11/201523:0514/11/2015
Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο στο Les Halles -Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από διάφορα κεντρικά σημεία.
Η πρώτη έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας!

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου Stade de France.
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.
Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου