Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά η αντικαρκινική εκδήλωση Η Ρόδος για τη Ζωή

Δελτία Τύπου
Εκδήλωση "Ρόδος για τη Ζωή"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά η αντικαρκινική εκδήλωση Η Ρόδος για τη Ζωή (Rhodes for Life). Η Ρόδος για τη Ζωή είναι μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αντικαρκινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Eίναι δε η μεγαλύτερη εκτός Αθηνών. Διοργανώνεται από την ομώνυμη εθελοντική οργάνωση της Ρόδου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμη για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.
Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού πάνω από 9,000 άτομα περπάτησαν και έτρεξαν στην περίμετρο της Παλιάς Πόλης της Ρόδου εντός της εντυπωσιακής μεσαιωνικής τάφρου σε κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου. Η διαδρομή μήκους 4,5 χλμ είναι πράγματι μαγευτική, διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής λεωφόρου και τα περισσότερα αξιοθέτα του ιστορικού κέντρου της Ρόδου. Είναι ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης.
Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι η μαζική συμμετοχή και η ομοιόμορφη παρουσία των συμμετεχόντων με κάθε χρόνια διαφορετικό χρώμα t-shirt σύμβολο της διοργάνωσης ενώ αποκλείεται αυστηρά η χρήση εμπορικών σημάτων. 

Τα έσοδα της εκδήλωσης τα όποια προέρχονται από την διάθεση των t-shirt και μόνο προορίζονται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού αναγκαίου για την έγκαιρη διάγνωση διαφορετικής μορφής καρκίνου καθε φορά. Ο εξοπλισμός δωρίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου και επιλέγεται από τους ίδιους τους γιατρούς του Νοσοκομείου οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα τις πραγματικές τους ανάγκες. 
Οπως αναφέρει ο επικεφαλής της Εθελοντικής Οργάνωσης Σάββας Σαββαΐδης ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και τον σχεδιασμό υλοποίησης της εκδήλωσης, τα ιατρικά μηχανήματα τα οποία δωρίζονται είναι τελευταίας τεχνολογίας, επιλέγονται απ’ ευθείας από τα τμήματα ή τις κλινικές και γι’ αυτό το λόγο η χρήση του είναι εντατική. Αξίζει να αναφέρει κανείς από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε δωρέες ιατρικού εξοπλσιμού με τον οποίο εξετάσθηκαν 2,500 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν ευτυχώς έγκαιρα 150 περιπτώσεις καρκίνου.”

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, δωρήθηκαν

• Ψηφιακό δερματοσκόπιο για την διάγνωση του καρκίνου του δέρματος
• Χειρουργικός εξοπλισμός για την εφαρμογή της μεθόδου spare nerving κατά την επέμβαση της προστατεκτομής.
• Υστεροσκόπιο για την εξέταση της κατάστασης της μήτρας.
• Κολονοσκόπιο για την διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
• Ρινολαρυγγοσκόπιο για την έγκαιρη διάγνωση μορφών καρκίνου στην περιοχή του λάρυγγα.

Φέτος ο εξοπλισμός ο οποίος θα διατεθεί στο Γενικό Νοσκομείο της Ρόδου είναι ένας σύγχρονος Υπερηχοτομογράφος Μαστού. Το εν λόγω μηχάνημα το οποίο
συμπληρώνει την εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας είναι απαραίτητο για να δώσει στον διαγνώστη γιατρό πλήρη εικόνα της κατάστασης της εξεταζόμενης. Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Ιατρός Διαγνώστης κα. Λιάνα Σουλούνια “Είμαι πανευτυχής διότι επιτέλους μετά από δέκα χρόνια μάταιης αναμονής για την προμήθεια του υπερηχοτομογράφου ,το όνειρο γίνεται πραγματικότητα όχι με τη βοήθεια του κράτους αλλά με την απ’ ευθείας βοήθεια των συμπολιτών μου.”
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση δεν έχει επιδιώξει καμία επιχορήγηση ή εμπορική χορηγία ακριβώς γιατί στόχος της είναι η κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού. Το πρωτοποριακό εγχείρημα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με τη βοηθεια μια μεγάλης ομάδας εθελοντών που φέτος ξεπέρασε τους 300. Η προώθηση της εκδήλωσης γίνεται κυρίως μέσω του διαδικτύου από εκατοντάδες υποστηρικτές ενώ η συμμετοχή ανθρώπων της τέχνης και του αθλητισμού ενισχύει την εικόνα και την απήχηση της διοργάνωσης στο ευρύτερο κοινό. Φέτος πήραν μέρος στην πορεία οι ολυμπιονικές μας Ιωάννης Μελισσανίδης και Πηγή Δεβετζή και η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Μαραθώνιο Ράνια Ρεμπούλη.
“Είμαι ικανοποιημένος γιατί κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την εκδήλωση, αποδείκνυοντας ότι ο τόπος καταγωγής μου, η Ρόδος είναι και παραμένει τόπος πολιτισμού, ζωντανή εστία αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς προσφοράς. Δράσεις όπως η Ρόδος για τη Ζωή έχουν τη δυνατότητα έστω και για μέρα να σπάσουν το φαύλο κύκλο γκρίνιας, μιζέριας και εσωστρέφειας που κυριαρχεί στην καθημερινότητα μας και να σπείρουν τον σπόρο της θετικής και δημιουργικής αντίδρασης στα προβλήματα ως επιλογή ζωής. ” συμπληρώνει ο Σάββας Σαββαϊδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου