Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στη Λευκάδα

Τετ, 07/10/2015 - 07:34
Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στη Λευκάδα
- Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και αλλοδαπών διακινητών  τους στη Χίο και στη Ρόδο
– Παροχή συνδρομής σε  Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος στην Πάρο
- Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου – Διακομιδές ασθενών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Θ/Γ σκάφος ''PLAYMATE'' σημαίας Σουηδίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Μεγανησίου και Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ανωτέρω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το Τ/Χ σκάφος «ΕΥΗ» Τ.Π. 3321-ΣΤ΄ και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι Λευκάδας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, συνοδεία στελεχών οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικές εξετάσεις.
Άμεσα στο σημείο που ευρίσκετο το φλεγόμενο σκάφος μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ «ΣΤΑΜΑΤΗΣ» Ν.Χ. 430, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδος προκειμένου κλιμάκιο και όχημα αυτής μεταφερθεί με το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ» Ν.Π. 10450 προς κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
Λίγο αργότερα το θαλαμηγό σκάφος βυθίστηκε  σε βάθος 100 μέτρων, ενώ στην περιοχή παρέμειναν το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το  Ρ/Κ «ΣΤΑΜΑΤΗΣ»  προς διασφάλιση της  ναυσιπλοΐας.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
*****
Δέκα (10) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί καθώς και ο 19χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην περιοχή νήσου «ΠΑΝΑΓΙΑ» Οινουσσών,  Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει δέκα (10) άτομα στην ακτή και να απομακρύνετε. 
Ακολούθησε καταδίωξη όπου ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του χειριστή του.
Οι  δέκα (10)  παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, αφού εντοπίστηκαν στην ανωτέρω περιοχή  μεταφέρθηκαν και αυτοί στο λιμένα Χίου όπου συνελήφθησαν επίσης, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία,  κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
*****
Στον εντοπισμό πενήντα ενός (51) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Λίνδου Ρόδου στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων και αιτούνταν συνδρομή. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Γραφείου Ασφάλειας Κ.Λ. Ρόδου, Λιμενικού Σταθμού Λίνδου καθώς και προσωπικό του Α.Σ. Γενναδίου και Λίνδου, ενώ απέπλευσε και το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ» Ν.Ρ. 241 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής. 
Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε πλησίον βραχώδους παραλίας «ΨΑΛΤΟΣ» Λίνδου να αποβιβάζει ικανό αριθμό παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και να απομακρύνετε, εκτελώντας ελιγμούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στην προσπάθεια διαφυγής του το Ι/Φ σκάφος συγκρούστηκε με το  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ», ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές – διακινητές. Ανωτέρω συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λίνδου , ενώ στην παραλία «ΨΑΛΤΟΣ» εντοπίστηκαν πενήντα ένας (51) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου όπου κρατούνται.
Από το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν όρμου Παροικιάς Πάρου, βρίσκεται σε δυσχερή θέση  το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» Ν.Π. 7685, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη.  
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Α/Κ σκάφος «ΚΑΡΟΛΑΙΝ» Ν.Π. 211 συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» στο λιμάνι Παροικιάς Πάρου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι προσκόμισης προβλεπόμενου πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας.
*****
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε φορτηγό όχημα στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είχε αποβιβαστεί από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Πάρου και το οποίο οδηγήθηκε  στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου για περαιτέρω έλεγχο στα παραστατικά μεταφοράς νωπών αλιευμάτων καθώς και στο μεταφερόμενο φορτίο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν τριάντα έξι (136) κιλά   αλιεύματα (του είδους μαρίδας), διαστάσεων 04-07 εκατοστών αντί του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 08 εκατοστών.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκαν αγορανομικές παραβάσεις για μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας αλιευμάτων (FAO), ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να δοθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
64χρονης και 64χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι  της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77
60χρονου αλλοδαπού και 43χρονου από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι της Καλύμνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Λέρου 56.
50χρονου από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου