Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα σύντομα στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Γράφει: Μαρίνα Σαουλίδου 
Δημοσιεύθηκε : 15 Οκτώβριος 2015

Την άμεση ένταξη νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης ανακοίνωσε από το βήμα του 6ου Pharma & Health Conference, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Αναστάσιος Τάγαρης. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, θεωρούνται "κλειδί" στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας για τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, γι' αυτό και στόχος είναι, σταδιακά, μέχρι το τέλος του έτους να έχει γίνει εφικτή η ένταξη 10 εξ αυτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ενσωματωθεί έξι νέα θεραπευτικά Πρωτόκολλα, τα οποία θα αφορούν στις εξής παθήσεις: Άνοια, Πρώιμη νόσο Parkinson, Προχωρημένη νόσο Parkinson, Επιληψία, Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) – Παρόξυνση ΧΑΠ, καθώς και στη Βρογχίτιδα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο Νοέμβριο θα έχει γίνει η ενσωμάτων πρωτοκόλλου για την Ψωρίαση (πρώιμη και εγκατεστημένη) και το Άσθμα, ενώ έως και το Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί η ένταξη των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τη Θρομβοεμβολική νόσο και την Καρδιακή αρρυθμία.

Εκσυγχρονισμός της ΗΔΙΚΑ

Πέραν των Θ.Π. ωστόσο εντός του επόμενου διαστήματος αναμένονται και σημαντικές κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε αφενός να διευκολύνεται η λειτουργία του συστήματος και αφετέρου να υπάρχει η δυνατότητα για αμεσότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο.

Ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ άλλωστε ανέφερε στο 6ο Pharma & Health Conference, πως σύντομα υα υπάρχει η δυνατότητα για συνταγογράφηση στο κινητό ή στη διαχείριση των ραντεβού των γιατρών. Επίσης, μεταξύ άλλων, προσεχώς αναμένεται και η Πιλοτική λειτουργία του Συνοπτικού Φακέλου Ασθενή (patient summary) σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα EPSOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου