Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκρουση σκάφους με πρόσφυγες σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ευρεία Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Μολύβου Μυτιλήνης, μετά από πρόσκρουση παλαιού ξύλινου σκάφους σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πέμ, 15/10/2015
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Μολύβου ν. Λέσβου, σήμερα και περί ώρα 11:30, παλαιό ξύλινο σκάφος, το οποίο μετέφερε τριάντα εννέα (39) αλλοδαπούς, κατά δήλωσή τους, προσέκρουσε επί Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας.
Ειδικότερα, Π.Α.Θ. εντόπισε το ανωτέρω ξύλινο σκάφος να κατευθύνεται με πορεία προς τις βραχώδεις ακτές της περιοχής Μολύβου βόρεια της ν. Λέσβου και ενώ το προσέγγισε προκειμένου να το προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι επιβαίνοντες πλέοντας προς την ανωτέρω ακτογραμμή και παρά τη χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων μέσω της σειρήνας του πλοίου και των επαναλαμβανόμενων κλήσεων για την παροχή βοήθειας σε αυτό, ο χειριστής του δεν συνεργάστηκε, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.
Το Π.Α.Θ. πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελιγμούς (κράτηση κύριων μηχανών και αναπόδηση), το ξύλινο σκάφος έστρεψε απότομα αριστερά προς την πλώρη του, με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του στη δεξιά παρειά του. Στη συνέχεια, δεδομένης της ταχύτητας και της άσχημης κατάστασής του, το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή έσπευσαν ακόμα δύο (02) Π.Λ.Σ., καθώς και ένα (01) ελικόπτερο και ένα (01) περιπολικό σκάφος της δύναμης FRONTEX.
Από τα σκάφη που συμμετείχαν στις έρευνες περισυνελέγησαν τριάντα ένας (31) αλλοδαποίοι οποίοι και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα της Μήθυμνας, ενώ απεγκλωβίστηκαν από το πρωραίο τμήμα του σκάφους με τη συνδρομή δυτών δύναμης FRONTEX τέσσερις (04) σοροί αλλοδαπών (1 γυναίκα & 3 ανήλικα). Επίσης από το ανωτέρω τμήμα του ξύλινου σκάφους το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μήθυμνας, απεγκλωβίστηκαν επίσης τρεις (03) επιπλέον σοροί αλλοδαπών (1 άνδρας, 1 γυναίκα & 1 παιδί), με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και Ναυτοδικείου Πειραιά, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.
Οι έρευνες συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος έδωσαν εντολές να γίνει συστηματική έρευνα και προς τούτο μεταβαίνει Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου