Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπ. Εξωτ. της Βουλγαρίας

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2015
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας

Το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας, δια μέσω των Κοινοβουλίων τους, με στόχο τη επίτευξη συμφωνιών, συνεργειών και συμπράξεων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευημερία των δύο χωρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Daniel Mitov, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Είναι αναγκαίο η Βαλκανική, και ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Βουλγαρία να υπερβούν το κατώφλι στο οποίο άλλες πλευρές θέλουν να μας βάλουν, με σκοπό να γίνει η Βαλκανική μια οικονομική ζώνη περιορισμένης ευθύνης και περιορισμένων δικαιωμάτων και εισοδημάτων, σε σχέση με το Βορρά της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο κοινό μέτωπο των δύο χώρων με αφορμή την κρίση χρέους.
Από την πλευρά του ο κ. Mitov εξέφρασε την επιθυμία και τις ευχές του να επανέλθει σύντομα η Ελλάδα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες είναι αλληλοσυνδεμένες και η μια επηρεάζεται από τα συμβαίνοντα στην άλλη.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, δήλωσαν:
Νικόλαος Βούτσης:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία τέθηκε το σύνολο των θεμάτων όπου η Βουλή των Ελλήνων, η Βουλγαρία και το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο μπορούν να επιταχύνουν συμφωνίες, συνέργειες και συμπράξεις, στο πλαίσιο της παραδοσιακής φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Ταυτόχρονα, θέσαμε και τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που οφείλεται στη δραματική κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης με αφορμή τόσο την κρίση χρέους αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Είναι αναγκαίο η Βαλκανική και ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Βουλγαρία να υπερβούν το κατώφλι στο οποίο άλλες πλευρές θέλουν να μας βάλουν, με σκοπό να γίνει η Βαλκανική μια οικονομική ζώνη περιορισμένης ευθύνης και περιορισμένων δικαιωμάτων και εισοδημάτων, σε σχέση με το Βορρά της Ευρώπης. Έχουμε, λοιπόν, επιπλέον κοινές, μεγάλες προσπάθειες να καταβάλλουμε, τις οποίες θα υπηρετήσουμε».

Daniel Mitov:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τη θερμή υποδοχή και με την ευκαιρία να έχουμε ανταλλαγή πολύ ενδιαφερουσών απόψεων για τα κοινά προβλήματα και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι χώρες μας όσο και οι λαοί μας.

Επιθυμούμε, εκφράζοντας τις ευχές μας, να δούμε πολύ σύντομα την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας διότι οι δύο χώρες μας είναι αλληλοσυνδεμένες. Ό,τι συμβαίνει στη μία επηρεάζει την άλλη και αντίστροφα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου