Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2015
Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας,

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Θέλω να εκφράσω εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων την οδύνη και τα συλλυπητήρια για το δυστύχημα και τα θύματα στη νότια Γαλλία. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς το λαό σας.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας,

Βρίσκεστε ενώπιον των βουλευτών, γυναικών και ανδρών, που εκπροσωπούν οκτώ πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, και της ελληνικής κυβέρνησης που έτυχε ψήφου εμπιστοσύνης στις Προγραμματικές της Δηλώσεις. Εκφράζοντας τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της Βουλής των Ελλήνων, σας υποδεχόμαστε ως εταίρο αλλά και ως φίλο της χώρας μας.

Η παρουσία σας και οι δημόσιες τοποθετήσεις σας, πιστοποιούν την ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των παραδοσιακών σχέσεων και των δεσμών φιλίας ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς μας.

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε μια δίνη κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, δεσμεύσεων, συμφωνιών και αντιπαραθέσεων μέσα και ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με επίκεντρο την κρίση χρέους. Κρίση που έχει προκαλέσει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και λόγω των -κατά κοινή ομολογία- λαθεμένων επιλογών που επιβλήθηκαν στο όνομα της ανάγκης για μείωση του χρέους, αλλά με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξησή του.

Η ελληνική Βουλή, εκφράζοντας αυθεντικά τη λαϊκή κυριαρχία, προσυπογράφει μέσα από την ποιότητα του δύσκολου νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου σ’ αυτή τη φάση τις αρχές της αλληλεγγύης αλλά και της υπευθυνότητας, της συνευθύνης. Τόσο για την τήρηση της πρόσφατης οικονομικής συμφωνίας με τους εταίρους, όσο και για την ταχεία και θετική υπέρβαση όσων αρνητικών κοινωνικών συνεπειών και ενδεχομένως υφεσιακών μέτρων αυτή περιλαμβάνει.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα οι νέοι αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, έχουν κάνει θυσίες πολύ μεγάλες, χωρίς βεβαίως να το επιλέξουν και χωρίς βεβαίως να έχουν μερίδιο της ευθύνης για την κρίση, όπως επίσης κατέθεσε ο λαός μας ιστορικής κλίμακας δείγματα αντίστασης και απαντοχής. Η πολιτική της λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει άμεσα να δώσει τη θέση της σε μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη, την ανάκτηση και την επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Για μια νέα άνοιξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής και πολιτικής δημοκρατίας.

Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε:

Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και βεβαίως για τη χώρα μας, όσο απειλούνται με εκπλειστηριασμό τα σπίτια που μένουν οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Όσο οι ανάγκες ζωής διώχνουν τα παιδιά έξω από το σχολικό σύστημα και ταυτόχρονα διώχνουν τους επιστήμονες από τη χώρα. Όσο οι απόμαχοι, οι συνταξιούχοι βιώνουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Όσο η Δημοκρατία παραμένει σε ομηρία μέσα στη μέγγενη των επιταγών της αγοράς και των απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Όσο εν τέλει η λαϊκή κυριαρχία αμφισβητείται, όταν δεν λοιδορείται και δεν απαξιώνεται από τα κέντρα της πολιτικής διαπλοκής.

Με αυτές τις σκέψεις και με την προσδοκία, την ελπίδα ή και τη βεβαιότητα, ότι θα υπερβούμε όλοι μαζί αυτά τα σημερινά αδιέξοδα, σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να μας κάνετε την τιμή να πάρετε το λόγο ενώπιον της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου