Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε δημοσιεύματα ιστοσελίδας

Με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο δημοσιευμάτων ιστοσελίδας, αναφορικά με την
οποία στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. δήθεν δεν παρείχαν συνδρομή σε περιστατικό εντοπισμού και απεγκλωβισμού παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών από βραχώδη ακτή της ν. Σάμου, το Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προς αποκατάσταση της αλήθειας, γνωρίζει τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες της 15-09-2015, το Κέντρο Επιχειρήσεων Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΚΕΠΙΧ), ενημερώθηκε από Μη Κυβερνητική Οργάνωση ότι, περίπου εκατό (100) άτομα πρόσφυγες, βρίσκονται επί βραχώδους ακτής και συγκεκριμένα επί του ακρωτηρίου Πράσου. ν. Σάμου.

Άμεσα υπό το συντονισμό του ΚΕΠΙΧ, στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Σάμου, όπου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, προέβη στον απεγκλωβισμό αρχικά είκοσι δύο (22) ατόμων τα οποία μετέφερε ασφαλώς σε παρακείμενο όρμο. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε επιπλέον αριθμός ατόμων από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, σε μη προσβάσιμο από το σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης σημείο, λόγω της βραχώδους δυσπρόσιτης περιοχής. Στο σημείο έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ συγχρόνως η Λιμενική Αρχή Σάμου ενεργοποίησε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου για παροχή συνδρομής με ευέλικτο φουσκωτό σκάφος και μικτή ομάδα εθελοντών διασωστών και αυτοδυτών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον τοπικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής, για περιστατικά Έρευνας και Διάσωσης.

Τελικά, το σύνολο των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών απεγκλωβίστηκε ασφαλώς, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στελέχη της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ομάδα εθελοντών αυτοδυτών/διασωστών, καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη "ΝΙΚΗ" και "ΓΟΡΓΩ".

Σχετική δημοσίευση διαδικτυακής ιστοσελίδας Σάμου στην οποία διαφαίνεται η άμεση παροχή συνδρομής και κινητοποίηση του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιαίτερα του Λιμεναρχείου Σάμου, καθώς και η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης βρίσκεται διαθέσιμη στον σύνδεσμο (link) http://my-samos.blogspot.gr/2015/09/70.html, ενώ οπτικοακουστικό υλικό διατίθεται στοhttps://youtu.be/1yMygxrncxQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου