Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Δραματικό «SOS» για κοριτσάκι που έπεσε από μπαλκόνι και έμεινε τετραπληγικό

Δραματικό «SOS» 
΅Ελενα Καραθάνου 09/06/2015

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του κοριτσιού - Χρειάζεται 3.500 ευρώ για να της πάρει παιδικό ορθοστάτη Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα ενός 3,5 ετών κοριτσιού με τετραπληγία, για την απόκτηση ενός παιδικού ορθοστάτη, λόγω αδυναμίας ορθοστάτησης που αντιμετωπίζει η κόρη της τα τελευταία δυο χρόνια.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 η μικρή Μαριλένα έπεσε από το μπαλκόνι του έκτου ορόφου στην πολυκατοικία όπου διέμεναν στην περιοχή του Κολωνού, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.
Σήμερα το παιδί παρακολουθείται από γιατρούς και πραγματοποιεί φυσιοθεραπείες στο Κέντρο Αποκατάστασης Αγλαία Κυριακού, ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα αποκατάστασης παιδιών χάρη στην δωρεά ύψους 1.500.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
Ο ορθοστάτης, στοιχίζει περίπου 3.500 ευρώ και οι γονείς της μικρής Μαριλένας δεν μπορούν να τον αποκτήσουν ούτε μέσω ΙΚΑ, αφού είναι ανασφάλιστοι. Η μητέρα δεν εργάζεται, ενώ ο πατέρας της μικρής δεν έχει σταθερή δουλειά.
Η μητέρα της μικρής Μαριλένας, κυρία Γεωργία Μπαριανού, μιλάει στο protothema.gr για το χρονικό του ατυχήματος και την πορεία της υγείας της. «Εύχομαι μια μέρα να δω το παιδί μου σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ξέρω εάν και πότε θα δω το παιδί μου να περπατάει. Οι γιατροί μας είπαν ότι μετά την ηλικία των πέντε ετών θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία της». 

Το χρονικό του ατυχήματος
Όπως περιγράφει η ίδια, «εκείνη την ώρα το μωρό μου βρισκόταν στο δωμάτιο. Βγήκαμε με τη μαμά μου στο μπαλκόνι για να της δείξω ένα μικρό κενό που άφηνε η σήτα. Το μωρό δεν το είδαμε να μας ακολουθεί», λέει η κυρία Γεωργία, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.
Ξαφνικά, η μητέρα της φώναξε με δυνατή φωνή: “ - Γρήγορα, πιάσε το παιδί, γρήγορα, θα πέσει - Όταν είδα το παιδί μου να πέφτει από το μπαλκόνι, έτρεξα πίσω της αλλά δεν πρόλαβα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τη σώσω. Τρελάθηκα. Σοκαρίστηκα. Ούρλιαξα», λέει η κυρία Στέλλα Μπαριανού στο protothema.gr.
Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας, όταν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας, διέγνωσαν στο μωρό πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.
Πραγματοποιήθηκαν πέντε χειρουργεία, τοποθετήθηκε βαλβίδα στο εσωτερικό μέρος του κεφαλιού χωρίς ωστόσο ο εγκέφαλος να δίνει ακόμα εντολή για να μιλήσει ή να περπατήσει. 
“Πηγαίνουμε 3 φορές την εβδομάδα στο Κέντρο Αποκατάστασης για φυσιοθεραπεία. Την τοποθετούμε στον ορθοστάτη για να στέκεται όρθια. 
Όπως λένε και οι γιατροί, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά μέχρι να σταθεροποιηθεί η υγεία της. Ο ορθοστάτης είναι απαραίτητος για να στέκεται όρθια η Μαριλένα μου. Δυστυχώς το κόστος του μηχανήματος είναι 3.500 ευρώ. Εγώ ασχολούμαι αποκλειστικά με τη φροντίδα του παιδιού, ενώ ο σύζυγός μου είναι άνεργος. Στο παρελθόν εργαζόταν στις επισκευές καραβιών ενώ σήμερα κάνει ελάχιστα μεροκάματα χωρίς να έχει μόνιμη δουλειά. Δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη και το κράτος δεν μας καλύπτει το κόστος της αγοράς της συσκευής αυτής ”, λέει η κυρία Γεωργία. 

Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια, μπορεί να στείλει μήνυμα στο e mail: stelitsamounou@hotmail.com 
ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου