Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

STUDIUM GENERALE 2015 - ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΕΣ

Το Studium Generale 2015 συνεχίζεται δυναμικά!

Η Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας, είναι η έκτη καλεσμένη ομιλήτρια μας για το Studium Generale 2015. 
Ομιλία: Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα: 19:00, τοποθεσία: Νέα Πτέρυγα Νεστωρίδειου Μελάθρου (οδός Ι & Π. Νεστωρίδου, ανάμεσα στο Νεστωρίδειο Μέλαθρο και το Ξενοδοχείο των Ρόδων - CASINO).
Τίτλος ομιλίας: "Σταυροφόροι και Ιππότες" -
Ένα ταξίδι από την Ιερουσαλήμ στη Ρόδο και στη Μάλτα.

Είσοδος ελεύθερη.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Γεωργοπούλου είναι διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας από το 2004. Επί σειρά ετών υπήρξε αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και έχει διδάξει σε πολλά γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ειδικότητα της είναι η τέχνη και η αρχιτεκτονική της Μεσογείου. Είναι συγγραφέας του “Venice's Mediterranean Colonies: Architecture and Urbanism” ενώ έχει γράψει εκτενώς για τις εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις στο μεσαίωνα.

Τι είναι το Studium Generale;
Το Studium Generale διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μετά τις Ανοικτές Πόρτες είναι η πιο γνωστή επαναλαμβανόμενη ετησίως εκδήλωση της RICHeS. Αποτελεί τη μεγαλύτερη σειρά ομιλιών για το ευρύ κοινό που διοργανώνεται από ιδιωτικό φορέα. Τα θέματα του είναι σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό και σκοπός του είναι να αποτελέσει μια σημαντική συνεισφορά στην πολιτιστική ζωή της Ρόδου και να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της πόλης μας και ευρύτερου κόσμου.

Το Studium Generale αναφέρεται στο λατινικό όνομα του φαινόμενου κατά το οποίο, στα μεσαιωνικά χρόνια, λόγιοι και επιστήμονες ταξίδευαν από πόλη σε πόλη για να διδάξουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους. Αποτέλεσε τον πρόδρομο των πανεπιστημίων. Η σημασία του Studium Generale έγκειται στο ότι οι ομιλητές μας είναι «ταξιδευτές» δηλαδή δεν είναι κάτοικοι Ρόδου οπότε εύκολα μπορούν να κάνουν μια ομιλία όποτε τους ζητηθεί. Είναι σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες που έρχονται στη Ρόδο αποκλειστικά και μόνο για τις ομιλίες αυτές.
Αυτό δίνει στο κοινό της Ρόδου τη μοναδική ευκαιρία να ακούσει φημισμένους, διαπρεπείς και ενδιαφέροντες ομιλητές τους οποίους για να ακούσει θα έπρεπε, υπό άλλες συνθήκες, να πάει στην Αθήνα ή αλλού.

To Studium Generale συνδιοργανώνεται με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και με χορηγούς – όπως και τα προηγούμενα χρόνια - την Aegean Airlines και το BestWestern PlazaHotel.
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι - Radio Lihnari, RodosEvents.gr Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Ρόδου, Εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, Rodosreport, drasisnews.gr
Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Νεολληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση της αίθουσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου