Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ημερομηνία: 18/05/2015 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο αγώνας για την αποτροπή του οικονομικού θανάτου των νησιών μεταφέρεται και σε κυβερνητικό επίπεδο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα επιδιώξουν οι φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάσει της απόφασης που ελήφθη στην σύσκεψη φορέων την οποία συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στον γραφείο του στην Ρόδο, το περασμένο Σάββατο, με θέμα τα κυοφορούμενα δημοσιονομικά μέτρα ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου.

Την δυνατότητα συνάντησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ανέλαβε να διερευνήσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης και μάλιστα άμεσα, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος του θέματος και αν αυτή δεν είναι εφικτή, τότε θα επιδιωχθεί συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου θα παρουσιαστούν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των νησιών, στην προσπάθεια αποτροπής της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων. 

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πλέον δεν γίνεται λόγος μόνο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που είναι βέβαιο ότι θα καταργηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά για ένα καταστροφικό πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων, αποκλειστικά για να νησιά του Αιγαίου, τα οποία, εφόσον ισχύσουν και σε συνδυασμό με τα όποια μέτρα ισχύσουν συνολικά για όλη την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον ξαφνικό οικονομικό θάνατο των νησιών.

«Καταλαβαίνει κανείς ότι διαμορφώνεται για τα νησιά ένα εκδικητικό περιβάλλον που μόνο κάποιος με μένος απέναντι στους νησιώτες μπορεί να επιδιώκει. Η αντίδρασή μας ήταν απολύτως αναμενόμενη. Οι στιγμές είναι ιστορικές και τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν από την πρώτη στιγμή αυτά που επιβάλει η κρισιμότητα της κατάστασης. Λυπάμαι που η αντίδραση δεν έχει πάνδημο χαρακτήρα και βλέπουμε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις πολύ επικίνδυνες, που ιστορικά δεν έχουν προηγούμενο» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Το γιατί κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή δεν θα πεθάνουμε τώρα αλλά τον Σεπτέμβριο, χρήζει πλέον ψυχιατρικής και όχι πολιτικής ανάλυσης». 

Για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή με το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι τα επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν είναι πολύ ισχυρά, εξέφρασε όμως την αμφιβολία «κατά πόσον υπάρχει ακόμη ακροατήριο για μια συζήτηση στην βάση των επιχειρημάτων και όχι μόνο στην βάση ψευτοσυνθημάτων, ψευτοδιλημμάτων και όλης αυτής της αποπνικτικής κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί ο δημόσιος διάλογος». 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Περιφερειάρχης στο αίσθημα ευθύνης με το οποίο η Περιφέρεια στέκεται απέναντι στο οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, επισημαίνοντας όμως ότι είναι  δεν έχει λογική  να καλούνται τα νησιά να σηκώσουν το βάρος της συμφωνίας με τους δανειστές. 

«Η ευθύνη με την οποία προσεγγίζουμε τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλη, η πρόθεσή μας να συνεργαστούμε αδιαμφισβήτητη, όπως επίσης και η απόφασή μας να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία η οποία θα φέρει έσοδα στο δημόσιο, προκειμένου να σταθεί όρθια η χώρα. Όμως, το να καλούνται τα νησιά του Αιγαίου να πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της συμφωνίας με τους δανειστές, είναι μια απόφαση η οποία στερείται, τουλάχιστον, μελέτης.  Ζητάμε να συμμετάσχουμε αναλογικά με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στην διαδικασία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Δεν θέλουμε να πει κανένας ποτέ ότι έχουμε μπει σε φιλο-εμφυλιακή  λογική σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Δεν είμαστε οι νησιώτες που ανοίγουμε ζητήματα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν είμαστε αυτοί που   καλλιεργούμε ένα περιβάλλον κοινωνικού αυτοματισμού και διχασμού. Την συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια την αποδεχόμαστε με αίσθημα ευθύνης» ανέφερε. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και με κυβερνητικούς παράγοντες, «για να αγωνιστούμε έως και την τελευταία στιγμή για την αποτροπή όλων αυτών των μέτρων που θα επιφέρουν τον ξαφνικό οικονομικό θάνατο των νησιών», όπως είπε ο Περιφερειάρχης. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αποφάσεις για κινητοποιήσεις ελήφθησαν και από τους φορείς των Κυκλάδων, σε παράλληλη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε  το Σάββατο στην Ερμούπολη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης. 

Την μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν οι παραγωγικές τάξεις, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις τους.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου