Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία – οι μαθητές του Καζουλείου δημιουργούν

Δελτία Τύπου

[18/05/2015]
Δελτίο τύπου 4ου γυμνασίου«Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία – οι μαθητές του Καζουλείου δημιουργούν»
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου (Καζουλείου), με τίτλο «Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία – οι μαθητές του Καζουλείου δημιουργούν» όπου παρουσιάστηκαν σχολικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2014 – 2015.
Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του γυμνασίου κ. Γεώργιο Νινιό, υποδεχτήκαμε τα Starάκια, το ηλεκτρονικό περιοδικό μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γιαννίκη. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της «Καστροπολιτείας της Ρόδου», με υπεύθυνους καθηγητές την κα Τσαμασίρου, την κα Σωτηρίου και τον κο Τσατταλιός κι απολαύσαμε την ψηφιακή δημιουργία «Ο δράκοντας της Ρόδου σε κόμικ» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Σωτηρίου, την κα Τσαμασίρου, την κα Τοκούζη και την κα Ασκητή. Ακολούθησε απόσπασμα από τα θεατρικά δρώμενα της ομάδας «Το πρόσωπο του Χριστού και η έννοια του Θεού στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κλιάρη. Το α’ μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ταινία και το τραγούδι που δημιούργησαν οι μαθητές του «Προβληματίζομαι, ερευνώ, ενημερώνω, σερφάρω ασφαλής στα θολά νερά του διαδικτύου», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αναγνώστου. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Μήνυμα ζωής» από τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το περιβάλλον του σχολείου και του νησιού μας», με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Τσατταλιό, την κα Τοκούζη και την κα Βεργωτή. Ακολούθησε η «Δημιουργία προσομοιώσεων απλών πειραμάτων Φυσικής Γυμνασίου σε γλώσσα προγραμματισμού Scratch», με υπεύθυνους καθηγητές τον κ Αλεξανδρόπουλο και τον κ. Τσικνή. Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσε έκλεισε με χορό από τους μαθητές του «Χόρεψε, διασκέδασε, εκφράσου», με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Νικολά και την κα Βεργωτή.
Οι μαθητές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και καταχειροκρότησαν τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους και η εκδήλωση επαλήθευσε γι’ άλλη μια φορά ότι το σχολείο μπορεί να γίνει ένας πυρήνας όχι μόνο γνώσης, αλλά και χαράς, δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου κα Ευαγγελία Μουλά κι ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών, κ Στέλιος Ορφανός. 
Ευχαριστούμε:
• Όλους όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων και της εκδήλωσης και
• Ιδιαίτερα τον Υπεύθυνο του Κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ»
κ.Παναγιωτόπουλο, καθώς και τους τεχνικούς και το λοιπό προσωπικό για την παραχώρηση της αίθουσας και τη ζεστή φιλοξενία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου