Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τους μετανάστες της Κω

Ημερομηνία: 20/04/2015 
Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον βουλευτή Ηλία Καματερό για τους μετανάστες της Κω
Συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερό είχε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για την άμεση μεταφορά των 170 μεταναστών και προσφύγων, από το λιμάνι της Κω, στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Captain Elias”, που έχει διατεθεί για την προσωρινή φιλοξενία τους.
Ο Περιφερειάρχης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του βουλευτή για την άμεση μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν σε αντίσκηνα στο λιμάνι της Κω, επικοινώνησε άμεσα με τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό προκειμένου να μεριμνήσει εντός της ημέρας για τον καθαρισμό της υπαίθριας έκτασης του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην περιοχή Λάμπη, για να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου είναι ήδη γεμάτοι, οπότε οι 170 μετανάστες θα παραμείνουν στις σκηνές στον υπαίθριο χώρο του. 
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προβλήματος της μετανάστευσης στο νησί της Κω, υπήρξε πολύ στενή και αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερό, στην προσπάθεια να εξευρεθεί χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων, με την Περιφέρεια να συμβάλει σε ό,τι απαιτείται για  την διαμόρφωση του χώρου υποδοχής.
Η καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας, η οποία σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι αποτελεί μέρος της λύσης αυτού του σοβαρότατου και δύσκολου προβλήματος, αναγνωρίστηκε και από τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, τόσο από την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου που πρόσφατα επισκέφθηκε την Κω, όσο και από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, που συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας το περασμένο Σάββατο, με αποκλειστικό θέμα το μεταναστευτικό. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Χατζημάρκο στην διάρκεια της σύσκεψης, ώστε να διευκολυνθούν οι Περιφέρειες στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, υιοθετήθηκαν από τους τρεις υπουργούς και προωθούνται άμεσα, με στόχο το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προσκομμάτων που λειτουργούν ανασταλτικά στην συνολική προσπάθεια. 
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου