Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ρόδος, 20 Απριλίου 2015
Αρ. Πρωτ. : 2598

Προς : κ. Βούτση Νικόλαο
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κοιν. : κ. Πανούση Ιωάννη
Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Χριστοδουλοπούλου Τασία
Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστατευτικής Πολιτικής
-κ. Δρίτσα Θοδωρή
Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας το Σάββατο 18 Απριλίου με αντικείμενο την έναρξη του διαλόγου για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η χώρα μας, σας παραθέτουμε, και δια της παρούσης σύντομα και συνοπτικά, τις προτάσεις μας για τις άμεσες προτεραιότητες που απαιτείται να ικανοποιηθούν για να μπορέσουν τα νησιά μας, που δέχονται καθημερινά τον μεγαλύτερο όγκο των ροών αυτών, να ανταπεξέλθουν σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο αλλά και σύνθετο πρόβλημα :
-Άμεση στελέχωση του Λιμενικού και της Αστυνομίας, που με τον σημερινό αριθμό ανδρών που διαθέτουν στη Δωδεκάνησο αδυνατούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και ταυτόχρονα να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους σε μία περιοχή με 8 αεροδρόμια και 7 λιμάνια πύλες εισόδου στην χώρα μας.
-Κάλυψη από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής τόσο του Λιμενικού όσο και της Αστυνομίας τόσο στο επίπεδο των θαλασσίων μέσων όσο και στο επίπεδο του εξοπλισμού των αντίστοιχων Τμημάτων. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν υπάρχει στα νησιά μας ούτε λεωφορείο των Σωμάτων Ασφαλείας για την μεταφορά των ανθρώπων αυτών.
-Άμεση ενεργοποίηση του ΠΔ 235/2007 με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, τουλάχιστον στην Ρόδο, Κω και Λέρο, και η στελέχωση τους με συνοριακούς φύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό και υπηρετούν σήμερα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. μέρη της ηπειρωτικής χώρας.
-Ενεργοποίηση του μηχανισμού υγειονομικού ελέγχου των μεταναστών με σκοπό την θωράκιση της δημόσιας υγείας και την υγειονομική κάλυψη τόσο των μεταναστών που φθάνουν κατά κύματα στα νησιά μας όσο και του πληθυσμού μας.
-Διάθεση ειδικού πλοίου για την μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά μας στο λιμάνι του Πειραιά, αφού με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στην έναρξη της είναι εξαιρετικά προβληματικό και θα στοιχίσει και στον τουρισμό μας και στην ακτοπλοΐα μας η μεταφορά τους με τα πλοία που εξυπηρετούν τους επισκέπτες μας.
-Τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με τρόπο που να δίνει στις Περιφέρειες της χώρας την δυνατότητα να εκτελούν δαπάνες για την αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών που προκύπτουν από τις καταστάσεις που δημιουργούνται στα νησιά μας εκ των μεταναστευτικών ροών.
Τέλος, οφείλω να επισημάνω πως είναι τουλάχιστον οξύμωρο και σίγουρα εξοργιστικό για τους Δωδεκανησίους το αίτημα της Κεντρικής Διοίκησης προς τις τοπικές αρχές για την ανεύρεση χώρων προσωρινής κράτησης των μεταναστών (για το διάστημα των 48 ωρών που διαρκεί η διαδικασία καταγραφής τους) ενώ ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στην Δωδεκάνησο είναι το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο. Οι σχετικοί χώροι που αναζητούνται για τον σκοπό αυτό πρέπει να ανευρεθούν μέσα από την τεράστια αυτή περιουσία, αποτέλεσμα δήμευσης κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής της Δωδεκανήσου, και να επισκευασθούν με πόρους που προκύπτουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας αυτής και όχι να καταβάλλονται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Είναι γνωστό και σαφές πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας και τα συναρμόδια Υπουργεία, βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος ξεπερνώντας κάθε όριο αρμοδιοτήτων και αψηφώντας έννοιες κόστους τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Ο ανθρωπισμός μας, ο πολιτισμός μας, οι ανάγκες των νησιών μας και των κατοίκων τους μας επιβάλουν την στάση και λειτουργία που μέχρι σήμερα τηρούμε,  αλλά αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον χωρίς την άμεση ενεργοποίηση της κεντρικής διοίκησης στην κατεύθυνση που μόλις σας περιγράψαμε.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Κοιν.:
Νεκτάριο Σαντορινιό, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Δημήτριο Γάκη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Ηλία Καματερό, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Μάνο Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου

Δημήτριο Κρεμαστινό, Βουλευτή Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου