Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ για το θέμα Η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΥ  
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ

Επειδή οι νομοί και οι κανονισμοί δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα εάν δεν εφαρμόζονται . Επειδή η κατάργηση του σώματος της δημοτικής αστυνομίας και έως ότου ανασυσταθεί,  έχει στερήσει τον δήμο από ένα όργανο που αποτελούσε μέσο άσκησης πίεσης για την εφαρμογή των νόμων και της τάξης και  επειδή τόσο καιρό κάνουμε λόγο για την αδυναμία εφαρμογής των νόμων, έρχεται μια απόφαση της κυβέρνησης  που θα δώσει  πιστεύω  μια λύση στο πρόβλημα .
Η Ρόδος είναι ανάμεσα στις πόλεις που εφαρμόζεται πιλοτικά το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη   Η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», είναι η νέα, καινοτόμα δράση που καθιερώνεται στην Ελληνική Αστυνομία και ξεκίνησε  τη Δευτέρα, 20 Απριλίου. Στόχος της δράσης είναι η άμεση επικοινωνία Πολιτών, Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων με τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, προκειμένου να συζητούνται θέματα που αφορούν στη λειτουργία της  τοπικής κοινωνίας  καθώς και η διατύπωση προτάσεων και επισημάνσεων από τους πολίτες και τους φορείς .Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
Το γεγονός ότι ανάμεσα στις πόλεις που θα εφαρμοστεί περιλαμβάνεται και η Ρόδος, θεωρείται θετικό, καθώς ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι πολλά. Το συμβούλιο της πόλης μας μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο την πρόταση αυτή της κυβέρνησης . Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών. Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.). Με τη δράση αυτή Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικοί Εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους  ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια. Σημειώνω ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και φορείς  και να εξετάζουν  υποθέσεις που τους απασχολούν.  Στα πλαίσια μιας αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασίας προτείνω  την σύσταση επιτροπής του συμβούλιου της δημοτικής ενότητας της πόλεως Ρόδου  η οποία θα εκπροσωπεί το ΔΣ σε θέματα επιβολής και εφαρμογής διατάξεων και νόμων για την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως μας και θα καταθέτει τις απόψεις τις  ενστάσεις και τις θέσεις του ΔΣ στο αρμόδιο ΑΤ του νησιού μας .
Η επιτροπή αυτή στα πλαίσια και στα περιθώρια που τις επιτρέπει ο νόμος θα πρότεινα να ζητήσει , αφού συσταθεί, να συμμετέχει επικουρικά  και στην αρμόδια  επιτροπή πρόληψης παραβατικότητας .

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ 
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου