Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Asuka από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

Δελτία Τύπου

[29/04/2015]
Διοργάνωση υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου Asuka από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου Asuka που αφίχθηκε στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδουμεταφέροντας 850 επιβάτες από την Ιαπωνία. Το κρουαζιερόπλοιο Asuka προσέγγισε το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου στις 07:00 το πρωί προερχόμενο από το Cochin της Ινδίας και παρέμεινε έως τις 17:00 το απόγευμα οπότε και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί, το Ηράκλειο της Κρήτης. 
Η παγκόσμια κρουαζιέρα θα διαρκέσει 104 ημέρες. Το κρουαζιερόπλοιο Asuka ξεκίνησε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 από τη Yokohama της Ιαπωνίας και θα επιστρέψει εκεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015. Συνολικά θα προσεγγίσει τριάντα λιμάνια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το κρουαζιερόπλοιο Asuka ανήκει στην Ιαπωνική εταιρία NYK Line. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Ιαπωνέζοι οι οποίοι επιλέγουν το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο για να πραγματοποιήσουν παγκόσμιες κρουαζιέρες. Κατασκευάστηκε το 1990 από το ναυπηγείο Mitsubishi Heavy Industries ως Crystal Harmony για την Crystal Cruises. Το 2006, το Crystal Harmony μεταφέρθηκε από το στόλο της Crystal Cruises σε εκείνο της μητρικής εταιρείας, τη Nippon Yusen Kaisha, και μπήκε σε υπηρεσία με το τρέχον όνομά του. Από τον Φεβρουάριο του 2009, αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην αγορά της Ιαπωνίας.
Το πρωί της Τετάρτης στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου επικρατούσε μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου είχε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που περιελάμβανε μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Χατζηδάκη συν κάποια κομμάτια από ξένο ρεπερτόριο. Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο κύριος Δημήτριος Χαλκιάς.
Τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «Η Πρόοδος» ντυμένα με τοπική παραδοσιακή στολή, μοίραζαν στους Ιάπωνες επισκέπτες της Ρόδου το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Συλλόγου κυρίου Νίκου Μπάτη παρουσίασαν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου παραδοσιακούς Ροδίτικους χορούς. Τα παιδιά συνόδευσε στην εκδήλωση ο δάσκαλός τους και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής κύριος Τσαμπίκος Χοδιώτης.
Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης μοίραζε στους επιβάτες δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα μοίραζε συσκευασίες με τσάι του βουνού και ρίγανη. Ο κύριος Παγωνάκης συνομίλησε με πολλούς από τους επισκέπτες της Ρόδου και τους εξήγησε τη σημασία και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού μοίρασαν έντυπο υλικό σε όσους επιθυμούσαν να εκδράμουν στο νησί της Ρόδου και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ήθελαν να ενημερωθούν εκτενώς για το νησί μας.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υποδοχής, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο μία μικρή δεξίωση όπου παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κύριος Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας κύριος Τέρης Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κύριος Γιάννης Κούρτης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού σχεδιασμού, Αστικής ανάπλασης, Πολεοδομικών εφαρμογών και Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κύριος Γιώργος Κακούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Δημήτρης Καρατζιάς, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Στέλλα Αναστασιάδη, ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Ιωάννης Αργυρίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Νικόλαος Αρμπουνιώτης, ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου κύριος Βασίλειος Κούρτης, ο Διευθυντής Εκμετάλλευσης και Διοικητικού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κύριος Επαμεινώνδας Αξιώτης, ο Διοικητής του Ελέγχου Διαβατηρίων του Τουριστικού Λιμανιού Ρόδου κύριος Βασίλης Έξαρχος, ο Διοικητής Β΄ Λιμενικού Φυλακίου Τουριστικού Λιμένα Ρόδου κύριος Δημήτριος Συκιανάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, ο Σύμβουλος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων κύριος Παναγιώτης Ντόκος και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Δήμου Ρόδου κυρία Μαρία Καραμπίνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου