Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πανέμορφα κεριά από μια νεαρή γυναίκα που λύγισε αλλά δε σωριάστηκε...

Η Τατιάνα της Σιβηρίας, που έγινε του Παλαμά
Γεννημένη στη μακρινή Σιβηρία, κοντά στο Βλαδιβοστόκ, η παιδική αθωότητα έγινε πίκρα για την Τατιάνα, όταν στα 13 της χρονιά  έχασε τη μαμά της, σε δυστύχημα.  Αργότερα ήρθε ο θάνατος του αδερφού της κι όταν έκλεισε και τα 18 πέθανε κι  ο πατέρας της.
Μέσα σε έξι χρόνια έζησε απανωτές τραγωδίες. Κι όταν έφυγε κι ο πατέρας της από τη ζωή αποφάσισε να τα πουλήσει όλα και να ξεφύγει απ΄ τη μαυρίλα που είχε ζήσει και τη στενοχώρια. Μια οικογένεια Ποντίων, που ζούσε στη Ρωσία τη βοήθησε κι ήρθε στην Ελλάδα. Κι έτσι από το κρύο της Σιβηρίας η νεαρή Τατιάνα βρέθηκε να δουλεύει στην Αθήνα κι ύστερα στον Παλαμά της Καρδίτσας, σερβιτόρα.
Επιφυλακτική, τρομαγμένη κι από τις ιστορίες που άκουσε από άλλα κορίτσια, που έπεσαν θύματα της απληστίας των ανθρώπων, δεν εμπιστευόταν στην αρχή κανέναν. Ώσπου σ΄ αυτό το σημείο επιτέλους η τύχη της χαμογέλασε. Στο καφέ που δούλευε, γνώρισε τον άντρα της το Βάγιο κι η αγάπη τους έγινε αιτία, για να έρθει ξανά φως στη ζωή της.
Σήμερα που η Τατιάνα Γιατροπούλου είναι 32 χρονών και δουλεύει σε κρεοπωλείο μαζί με τον άντρα της,  κάνει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Έχουν ένα παιδί που είναι 11 χρονών κι η νεαρή γυναίκα πια από τη Σιβηρία έχει μάθει από μόνη της, με μόνο δάσκαλο το ίντερνετ, να φτιάχνει κεριά. Της Τατιάνας τα κεριά είναι σωστά έργα τέχνης.
Πήγε σε εκθέσεις τους άρεσαν και τώρα ετοιμάζεται να στήσει τη δική της δουλειά. Τα κεριά της έχουν κάτι από την αίγλη της παλιάς Ρωσίας, που έριξε μαύρη πέτρα πίσω της κι από την αυθεντικότητα της Ελλάδας, που αναζήτησε την τύχη της.
Όταν τη ρωτάμε για την Ελλάδα θυμάται πως κάποιοι την κοίταζαν μ΄ επιφύλαξη, ήταν η «ξένη», κάποιοι της άνοιξαν εύκολα την πόρτα, κάποιους τους έπεισε στην πορεία για τις προθέσεις της. Μα, την Ελλάδα την αγαπά κι έγινε ο τόπος της. Και με βήμα σταθερό πια αναζητά ν΄ ανοίξει τα φτερά της έχοντας πάντα στο πλευρό της τον αγαπημένο της Βάγιο και το παιδί τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα παραμύθια…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου