Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ALOE VERA: Το φυτό που χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής

Σήμερα είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι καλεσμένος στο Κτήμα Βιολογικής Καλλιέργειας ALOE VERA της κ. Χατζηγιάννη Μαγδαληνής και να συζητήσω με τους καλλιεργητές που βρίσκονταν εκεί, αλλά και να φωτογραφίσω το Κτήμα και τα φυτά του περίφημου αυτού φαρμακευτικού φυτού…
Τα πάντα εδώ μέσα είναι βασισμένα στην Βιολογική καλλιέργεια… κανένα φάρμακο… ακόμα και το ξεχορτάριασμα γίνεται με τα χέρια!!!
Στο κτήμα υπάρχουν και φραγκοσυκιές και όπως μου εξήγησαν, το φυτό είναι και αυτό ένα πολύ καλό είδος για καλλιέργεια αλλά και γιατί προστατεύει το κτήμα αφού η φύτευση του γίνεται περιμετρικά δημιουργώντας έτσι έναν φυσικό φράκτη…
Ευχαριστώ την κυρία Χατζηγιάννη Μαγδαληνή για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση…
Διαβάστε και δείτε παρακάτω φωτογραφίες και κάποια χρήσιμα κείμενα σχετικά με το φυτό.
Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. 



ALOE VERA

ΓΕΝΙΚΑ
Ιστορικά Στοιχεία:
Η Αλόη η Γνήσια (Aloe vera), επίσης γνωστή ως Φαρμακευτική Αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Αλόη η γνησία μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, κάποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με αυτές. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα. Αυτές οι θετικές επιπτώσεις θεωρούνται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως Πολυσακχαρίτες, Ανθρακινόνη και Λεκτίνες.
Μορφή:

Η Αλόη η γνησία είναι ένα φυτό, {ανήκει στην κατηγορία των κρίνων} που φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος. Τα Φύλλα είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι, με ορισμένες ποικιλίες να εμφανίζουν λευκά στίγματα στις επιφάνειες των φύλλων. Το περίγραμμα των φύλλων έχει μικρά λευκά αγκάθια. Βγάζει άνθη το καλοκαίρι, τα οποία κρέμονται από ένα και μόνο βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος. Τα άνθη έχουν σωληνοειδή μορφή, με κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ.
Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα. Όταν το φυτό είναι ώριμο παράγει ένα μίγμα κιτρινωπού και διαφανούς παχύρευστου ζελατινώδους  υπόπικρου στη γεύση υγρού, στο εσωτερικό των φύλλων του.
Χάρη στα συστατικά της και στη συνέργεια τους, ο ζελές διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό.
Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα.
Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Αυτός ο θαυματουργός ζελές αποτελεί τη βάση για πόσιμο χυμό με φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι επίσης βασικό συστατικό για κρέμες και λοσιόν.
Τις θεραπευτικές του ιδιότητες τις βλέπει κανείς μόλις κόψει το φύλλο Αλόης από τον τρόπο που το υγρό επουλώνει το ίδιο το φυτό στο σημείο κοπής.
Πολλαπλασιασμός Φυτού:
Ο τρόπος πολλαπλασιασμού του φυτού είναι σχετικά εύκολος. Η αλόη πολλαπλασιάζεται με παραβλαστήματα (παραφυάδες). Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το φυτό θα βγάλει στην ρίζα του άλλα καινούργια μικρά φυτά, τα οποία μόλις φτάσουν σε ύψος 15-20εκ. σκάβουμε λίγο το έδαφος, τα αποκολλούμε με όση περισσότερη ρίζα μπορούμε από το μητρικό φυτό και στην συνέχεια το ξαναφυτεύουμε στο χώμα. Ένα ώριμο φυτό αλόης μπορεί να μας δώσει αρκετές παραφυάδες το χρόνο.
Ταξινόμηση και Ετυμολογία:
Το είδος διαθέτει μια σειρά από συνώνυμα: Αλόη του Μπαρμπάντος Miller, αλόη η ινδική Royle, αλόη Perfoliata L. ποικ. γνησία και αλόη η κοινή Lam. καθώς και κοινές ονομασίες, συμπεριλαμβανομένων των: κινέζικη αλόη, ινδική αλόη, αληθινή αλόη, αλόη των Μπαρμπαντος, το φυτό των πρώτων βοηθειών. Το όνομα vera του γένους σημαίνει αληθές ή γνήσιο. Ορισμένα συγγράμματα αναγνωρίζουν τη μορφή της αλόης της γνησίας με τα λευκά στίγματα ως Aloe Vera ποικ. Chinensis, ωστόσο, τα είδη ποικίλλουν όσον αφορά στις κηλίδες στα φύλλα και έχει προταθεί ότι η διάστικτη μορφή της αλόης της γνησίας μπορεί να ανήκει στο ίδιο γένος με την Aloe Massawana. Το είδος περιγράφηκε αρχικά από τον Κάρολο Λινναίο το 1753 ως Aloe Perfoliata ποικιλία Vera και έχει περιγραφεί και πάλι από το Nicolaas Laurens Burman ως Aloe Vera στο βιβλίο Flora Indica την 6η Απριλίου 1768 και ως Aloe Barbadensis από το Philip Miller περίπου δέκα ημέρες μετά τον Burman στο βιβλίο Gardener's Dictionary.
Τεχνικές με βάση τη σύγκριση του DNA υποδηλώνουν ότι η αλόη η γνησία συνδέεται στενά με την Aloe Perryi, ένα είδος που είναι ενδημικό στην Υεμένη. Παρομοίως, η σύγκριση του DNA χλωροπλαστών παραπέμπει στο ότι η αλόη η γνησία συνδέεται στενά με τις Aloe Forbesii, Aloe Inermis, Aloe Scobinifolia, Aloe Sinkatana και το Aloe Striata. Εκτός από το νοτιοαφρικανικό είδος, την Aloe Striata, τα είδη αυτά της αλόης, απαντώνται στη Socotra (Υεμένη), στη Σομαλία και στο Σουδάν. Η προφανής έλλειψη φυσικών πληθυσμών των ειδών αυτών, έχει οδηγήσει ορισμένους ερευνητές να προτείνουν ότι η αλόη η γνησία ίσως είναι υβριδικής καταγωγής.
Διάκριση Μεταξύ της Αλοΐνης και του Ζελέ του Φυτού:
Η αλόη η γνησία όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.
Ιατρικές Χρήσεις:
Η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικης ιατρικής και στης οικιακής χρήσης πρωτες βοήθειες. Τόσο ο ημιδιαφανής εσωτερικός πολτός (ζελέ) όσο και η κίτρινη ρητινοειδής αλοΐνη χρησιμοποιούνται εξωτερικά για να ανακουφίσουν το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόης βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικου συστήματος (καούρες). Κάποια σύγχρονη έρευνα προτείνει ότι η αλόη η γνησία ενδέχεται να επιταχύνει σημαντικά την επούλωση μιας πληγής σε σύγκριση με τους συνηθισμένους τρόπους θεραπείας.
Σήμερα, η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαυματα, πληγές, και διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το εκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Η εναλλακτική ιατρική με τη χρήση φυτών για θεραπεία ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1950, σε πολλές δυτικές χώρες. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης.
Εχουν γίνει πολύ λίγες μελέτες σχετικά με πιθανά οφέλη του ζελέ της αλόης της γνησίας με εσωτερική χρήση. Συστατικά της αλόης της γνησίας ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Υπήρξαν ορισμένες μελέτες σε ζώα που δείχνουν ότι το εκχύλισμα της αλόης της γνησίας έχει σημαντικές αντι-υπεργλυκαιμικές ιδιότητες και μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου Β. Οι μελέτες αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί σε ανθρώπους
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ALOE VERA
Συχνά αποκαλούμενο φυτό θαύμα ή φυσικό θεραπευτικό, η αλόη είναι ένα φυτό πολλών εκπλήξεων. Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα, θεωρείται από πολλούς κάκτος, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Μένει υγρό όπου άλλα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν, κλείνοντας τους πόρους του για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Αν και είναι τροπικό φυτό, η ρίζα της μπορεί να επιζήσει σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και αέρα, εφ' όσον δεν παγώνει το έδαφος τη ρίζα.
Το φυτό είναι κατά 96% νερό. Το υπόλοιπο αποτελείται από ενεργά συστατικά περιέχοντας βασικά έλαια, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και γλυκοπρωτεϊνες.
Υπάρχουν πάνω από 250 ποικιλίες της Αλόης αλλά το φυτό Αλόη Barbadensis Miller έχει μια θρυλική ιατρική φήμη, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια: η Αλόη Βέρα. Το Βέρα που σημαίνει αληθινό στα λατινικά, προστέθηκε στην ονομασία αυτού του ιδιαίτερου δείγματος προκειμένου να διακριθεί η πρωτοκαθεδρία της μεταξύ των φυτών Αλόης, που ήταν εξαιρετικά χρήσιμα στην ανθρωπότητα, λόγο των ιατρικών ιδιοτήτων που παρουσιάζουν.
Τις θεραπευτικές ιδιότητες του χυμού Αλόης που είναι μίγμα κιτρινωπού υγρού και διαφανούς παχύρρευστου ζελατινώδους υπόπικρου στη γεύση υγρού, τις βλέπει κανείς αμέσως μόλις κόψει ένα φύλλο Αλόης από τον τρόπο που το υγρό επουλώνει το ίδιο το φυτό στο σημείο κοπής.
Πήρε χιλιάδες έτη για ν' αναπτύξουμε ότι ξέρουμε σήμερα ως σύγχρονη γνώση των φυτών, αυτών που μπορούν και δεν μπορούν να καταναλωθούν, αυτών που θα θεραπεύσουν και αυτών που θα βλάψουν. Είναι σημαντικό ν' αναφερθεί ότι αυτή είναι η κοινή ιστορία όλης της γνώσης μας στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα φάρμακα που πωλούνται είναι αποστάξεις, συνδυασμοί, αναπαραγωγές ή παραλλαγές των ουσιών που βρίσκονται στη φύση. Μερικές από αυτές τις ουσίες συστήθηκαν από τους προγόνους μας πολύ πριν καταδειχθεί η αξία τους, που έγινε κατανοητή με την επιστημονική μέθοδο. Δεν πρέπει ν' απομακρύνουμε τίποτα από την κοινή κληρονομιά της γνώσης μας, χωρίς πραγματικά σοβαρή έρευνα
Οι αρετές των φυτών Αλόη έχουν καταγραφεί από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου. Τα φυτά είναι ευρέως γνωστά στην Ασία και τον Ειρηνικό και βρίσκονται στη λαογραφία των Ιαπώνων των Φιλιππίνων και των κατοίκων της Χαβάης. Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν την Αλόη και τη μεταφέρουν μαζί με τις νέες παγκόσμιες αποικίες τους στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.
Τα αρχαία αρχεία δείχνουν ότι τα οφέλη της Αλόης ήταν γνωστά για αιώνες. Τα θεραπευτικά πλεονεκτήματα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν επιζήσει περισσότερο από 5.000 χρόνια. Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο. Το παρόν έγγραφο δείχνει δώδεκα τύπους για τη μίξη της Αλόης με άλλους παράγοντες για να χρησιμοποιηθεί και στις εσωτερικές και στις εξωτερικές ανθρώπινες διαταραχές.
Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου συνέδεσαν τη χρήση της με την αναζήτηση τους για φυσική ομορφιά, η γοητευτική Κλεοπάτρα θεωρούσε την Αλόη ως μυστικό της ομορφιάς της. Η Αλόη υποστηρίχτηκε με τέτοιο σεβασμό στην Αίγυπτο ώστε θεωρήθηκε το "φυτό της αθανασίας". Τα σχέδια των φυτών της Αλόης έχουν βρεθεί ακόμη και εγγεγραμμένα στους τάφους των Φαραώ.Στις Φιλιππίνες χρησιμοποιείται με το γάλα για τις μολύνσεις των νεφρών. Σε κάθε ηλικία, σε κάθε ήπειρσε κάθε πολιτισμό, η Αλόη έχει προκαλέσει την προσοχή των καλύτερων μυαλών.
Για πάνω από 3.500 χρόνια, οι ιστορίες για το φυτό της θεραπευτικής Αλόης Βέρα" έχουν παραδοθεί μέσω των αιώνων από στόμα σε στόμα. Από την αναφορά της Βίβλου στην απομάκρυνση του Χριστού από το σταυρό και του τυλίγματος του σώματος του με Αλόη και μύρο (Ιωάννης 19:39) βρίσκουμε την Αλόη μυστηριωδώς σε κάθε φάση της ιστορίας με πολλές καταθέσεις στις μεγάλες ιατρικές τιμές της. Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους αλλά αυξήθηκε επίσης και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος ειπώθηκε ότι την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του. Κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών των φυτών Αλόη Βέρα. Οι Ισπανοί κατακτητές ανακάλυψαν τα διάφορα βοτανικά φάρμακα για χρήση στους τένοντες. Σε καρδιακές παθήσεις, σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας. Αυτά τα βοτανικά φάρμακα των Ατζέκων μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη από τους Ισπανούς, κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα όπου ιδρύθηκε η σύγχρονη δυτική ιατρική.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!
Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.
Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη Αλόης, μόνο 4-5 ποικιλίες, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από αυτές τις ποικιλίες, η Aloe Barbadensis Miller είναι η πιο ισχυρή ποικιλία Αλόης, γνωστή και σαν Aloe Vera – η πραγματική Αλόη.
Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης, μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.
Αλόη Βέρα. Γνωρίζοντας την ιστορία, την προέλευση και τις ιδιότητες του πολυσυζητημένου και θαυματουργού αυτού φυτού νιώθει κανείς δέος για τη φύση που σε κάθε μικρό ή μεγάλο της δημιούργημα κρύβει απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία της καθημερινής ζωής. Δέος για το πλήθος των ευεργετικών ιδιοτήτων του φυτικού βασιλείου που μπορεί απλά και άμεσα με σωστή πληροφόρηση και έγκυρη πρόληψη να προστατεύσει και να θωρακίσει την υγεία μας. Το φυτό που με την πρώτη ματιά θυμίζει κάκτο, δικαιολογεί τον τίτλο του ως «Βασίλισσα των φυτών, εξαιτίας του καθαρού εκχυλίσματος και της περιεκτικότητας του σε πολύτιμα βιολογικά συστατικά(περίπου 200 στον αριθμό: ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, σάκχαρα και βασικά αμινοξέα ).
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ.
Μιλούν για ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΕΣΑ Σ' ΕΝΑ ΦΥΤΟ" αποκαλώντας την Αλόη Βέρα «φυτό της Ιατρικής». Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρήσεις εδώ και 5000 χρόνια. Λαοί όπως οι Σουμέριοι , οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Άραβες,οι Ρωμαίοι και αργότερα οι Άγγλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί, οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι, κουβαλούν στο πέρασμα των αιώνων το ΜΥΘΟ της Aloe Vera στην ΙΑΤΡΙΚΗ του σήμερα. Από το 2200 π.Χ: χρονική περίοδος κατά την οποία βρέθηκαν σε επιγραφή από άργιλο οι πρώτες χρήσεις της Αλόης σαν καθαρτικό μέχρι και σήμερα, η Aloe Vera στις ΗΠΑ, έχει εγκριθεί για την μελέτη και αντιμετώπιση του ιού της ανοσοανεπάρκειας (HIV):τον ιό που προκαλεί το AIDS! εξαιτίας των μοναδικών της ουσιών που μπορούν και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία ενεργούν ως αντίδραση στις μολύνσεις.Χρησιμοποιείται επίσης ευρύτατα για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των μωλώπων Οι ευεργετικές της ιδιότητες δε σταματούν εδώ. Ανακαλύψτε προβλήματα και δυσκολίες της καθημερινότητάς που βρίσκουν τη λύση μέσα στα φύλλα της Αλόη Βέρα και βάλτε μια ά(λοε)λη συνήθεια στη ζωή σας
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ:
Σύμφωνα με μελέτες που παρουσίασε ο διακεκριμένος John Heggers αλλά και άλλοι δερματολόγοι στο 6 Διεθνές συνέδριο παραδοσιακής ιατρικής στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν «Οι πληγές θεραπεύονται ταχύτερα με Aloe vera (Αλόη βέρα), παρά με οποιοδήποτε άλλο μέσο».  Η δράση της γλυκομαννάνης, ενός πολυσακχαρίτη πλούσιου σε μαννόζη και της γιββεριλίνης, μίας αυξητικής ορμόνης, συντελούν στη σημαντική αύξηση του κολλαγόνου του δέρματος.
Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται η επούλωση τραυμάτων και αυξάνεται η αντοχή του ουλώδους ιστού που δημιουργείται. Έτσι, αποφεύγεται ο σχηματισμός ουλής μετά από τραυματισμό. Αυτό οφείλεται στη δραστικότητα των αμινοξέων κατά το σχηματισμό νέων κυττάρων, όπως επίσης στην ικανότητα των ενζύμων να αναγεννούν το δέρμα από τα βαθύτερα στρώματά του. Ακόμα, με τη χρήση του gel της Aloe vera (τοπική ή από το στόμα) έχει αναφερθεί σημαντική αύξηση του υαλουρονικού οξέος και της θειϊκής δερματάνης στον κοκκιώδη ιστό κατά την επούλωση ενός τραύματος.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ:
Το gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) συντελεί στη θεραπεία πρώτου και δευτέρου βαθμού εγκαυμάτων από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και σε ακτίνες Χ. Μετά τη χορήγηση του gel, μία αντιοξειδωτική πρωτεΐνη, η μεταλλοθειονεΐνη, αναπτύσσεται στο δέρμα και σαρώνει τις ρίζες υδροξυλίου, αποτρέποντας την καταστολή της υπεροξειδικής δισμουτάσης και της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης στο δέρμα. Ακόμα χρησιμοποιείται και στα εγκαύματα από ζεμάτισμα. Με παρόμοιο τρόπο, η Aloe vera (Αλόη βέρα) ανακουφίζει και αναζωογονεί το δέρμα μετά από έκθεση στις ακτίνες του ήλιου (ηλιοθεραπεία).
Η Aloe vera ( Αλόη βέρα ) χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος από τον 1 αιώνα μ. Χ., όταν ο Έλληνας φαρμακολόγος Διοσκουρίδης υποστήριξε πως μπορεί να θεραπεύσει τα εγκαύματα.
Το 2007, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Burns» αναλύθηκαν τα ευρήματα τεσσάρων προγενέστερων ερευνών στις οποίες είχαν συμμετάσχει 371 ασθενείς, άλλοι εκ των οποίων έκαναν τοπική θεραπεία με Aloe vera (Αλόη βέρα) και άλλοι με μιαν ανενεργό ουσία. Οι ασθενείς που έκαναν τη θεραπεία με Aloe vera (Αλόη βέρα) είχαν βραχύτερους χρόνους επουλώσεως.
ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Πέρα από την επούλωση των πληγών και τη θεραπεία των εγκαυμάτων, χάρη στα πλούσια συστατικά της, η Aloe vera (Αλόη βέρα) σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία χρησιμοποιείται με πολύ πετυχημένα αποτελέσματα σε πολλές δερματοπάθειες καθώς προκαλεί υποχώρηση των μολύνσεων, περιορίζει τις ουλές και αποτρέπει την δημιουργία νέων. Έτσι προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στις παρακάτω δερματικές παθήσεις : την ακμή, τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τη ψωρίαση, τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, την αφθώδη στοματίτιδα, τη ξήρωση, τον ομαλό λειχήνα, τα κρυοπαγήματα. Μπορεί, ακόμα, να μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος των θηλωμάτων (μικροί δερματικοί όγκοι, συνήθως καλοήθεις).
ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ:
Η χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) κατά της τριχόπτωσης ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι πλούσια σε ένζυμα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η δράση των ενζύμων αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής και επιτρέπει τη διείσδυση των θρεπτικών στοιχείων της Aloe vera (Αλόη βέρα) στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Έτσι καταπολεμείται η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης. Οι πολυσακχαρίτες της Aloe vera (Αλόη βέρα) συντελούν στη μέγιστη φυσική ενυδάτωση, παρέχοντας υγρασία η οποία είναι απαραίτητη για την τρίχα. Ταυτόχρονα, δημιουργούν ένα πλέγμα αποτρέποντας την απώλεια της υγρασίας αυτής.
Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά γίνονται μαλακά, λαμπερά και περισσότερο ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τις κλιματικές εναλλαγές. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (αντιμυκητιακή δράση) σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα) , οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη δράση της βραδυκινάσης (ένζυμο) και του σαλικυλικού οξέως (δραστική ουσία της ασπιρίνης), θεραπεύουν τον κνησμό, την πιτυρίδα, το έκζεμα και την ψωρίαση.
ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Οι μυκοπολυσακχαρίτες βοηθούν στη διείσδυση της υγρασίας στο δέρμα. Ερευνητές θέλοντας να ελέγξουν την επίδραση της Aloe vera (Αλόη βέρα) πάνω στην ομορφιά ανακάλυψαν ότι έχει την ιδιότητα να επιταχύνει 6-8 φορές την παραγωγή των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν τις ίνες κολλαγόνου (το οποίο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και νεανικό) και ελαστίνης και να τους διεγείρει, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και με λιγότερες ρυτίδες. Επίσης, έχει συνεκτική επίδραση επί των επιφανειακών επιδερμικών κυττάρων, τα οποία προσκολλώνται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μαλακώνει το δέρμα. Τα αμινοξέα επίσης μαλακώνουν τα σκληρά κύτταρα του δέρματος και ο ψευδάργυρος δρα ως στυπτικό για να συσφίγγουν οι πόροι.
Τα ενυδατικά αποτελέσματα της Aloe vera (Αλόη βέρα) έχουν επίσης μελετηθεί στη θεραπεία της ξήρανσης του δέρματος η οποία σχετίζεται με την επαγγελματική απασχόληση, όπου τα εμποτισμένα γάντια σε gel Αloe vera (Αλόη βέρα) βελτίωσαν την ακεραιότητα του δέρματος, μείωσαν το ερύθημα και τη δημιουργία ζαρώσεων.
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΜΗΣ:
Η Aloe vera (Αλόη βέρα) συμβάλλει στην αύξηση του σχηματισμού κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας το σχηματισμό ρυτίδων και αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Όπως είπαμε και πριν, ερευνητές θέλοντας να ελέγξουν την επίδραση της Aloe vera (Αλόη βέρα) πάνω στην ομορφιά ανακάλυψαν ότι έχει την ιδιότητα να επιταχύνει 6-8 φορές την παραγωγή των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν τις ίνες κολλαγόνου (το οποίο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και νεανικό) και ελαστίνης και να τους διεγείρει, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και με λιγότερες ρυτίδες. Η δράση της αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή περιεκτικότητα του gel σε πολυσακχαρίτες (55%).
Στους πολυσακαχαρίτες οφείλονται, επίσης, οι εξαιρετικές επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα), οι οποίες σε συνδυασμό με την αντιβακτηριακή της δράση, καταπολεμούν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ακμής. Τα σπυράκια της ακμής προκαλούνται από την αύξηση των βακτηριδίων στους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία προκαλεί υποχώρηση των μολύνσεων, περιορίζει τις ουλές και αποτρέπει την δημιουργία νέων. Επίσης  η χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) μαλακώνει το δέρμα, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, αποξηραίνει τα συμπτώματα της ακμής (σπυράκια), μειώνει το μέγεθος των πόρων και βοηθά την ανάπλαση της επιδερμίδας.
ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΡΑΣΗ:
Οι ισχυρές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα) οφείλονται στο σαλικυλικό οξύ (η δραστική ουσία της ασπιρίνης), στα 4 στεροειδή (χοληστερόλη, κομπεστερόλη, β-σιτοστερόλη και λουπεόλη), στο ένζυμο βραδυκινάση, καθώς και σε μία αντιφλεγμονώδη ένωση η οποία πρόσφατα απομονώθηκε από το εκχύλισμα του gel, τη Γ-γλυκοσυλ-χρωμόνη.
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, συμπληρωμένη με Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Η Aloe vera  (Αλόη βέρα ) μπορεί να μειώσει επίσης την φλεγμονή ιστών που έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Φλεγμονή παρουσιάζεται όταν ένας υγιής ιστός τραυματίζεται και το αίμα αρχίζει να πήζει γύρω από τον τραυματισμένο ιστό για να τον επαναφέρει. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι ένα φυσικό, φυτικό αντιφλεγμονώδες, πολύ φιλικό στο ανθρώπινο σώμα.
ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Η πλούσια περιεκτικότητα του gel σε ανθρακινόνες που ενεργούν στο ανθρώπινο σώμα ως φυσικό καθαρτικό και παυσίπονο, λειτουργεί και αναλγητικά καθώς περιέχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και ιοκτόνες ιδιότητες.
Η αναλγητική (παυσίπονη) δράση της Aloe vera (Αλόη βέρα) σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την παρουσία του σαλικυλικού οξέως. Σημαντική, όμως, είναι η συνεισφορά της αλοΐνης και της εμοδίνης (ανθρακινόνες) αλλά και της λουπεόλης (λιπαρό οξύ). Η Aloe vera (Αλόη βέρα) χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποφέρουν από ρευματισμούς αλλά και αρθρίτιδα, χάριν της συνδυασμένης αναλγητικής και αντιφλεγμονώδους δράσης της.
ΤΟΝΩΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα βασικότερα και πιο σημαντικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού καθώς είναι η ασπίδα μας απέναντι στους εισβολείς. Όταν είναι αδύνατο, γινόμαστε πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλα πιο σοβαρά νοσήματα. Η alprogen (μία γλυκοπρωτεΐνη της Aloe vera) και η ακεμαννάνη (μία γλυκομαννάνη, πολυσακχαρίτης της Aloe vera) είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση της δράσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Είναι γνωστό ότι η σωστή λειτουργία του εξαρτάται και από την σωστή διατροφή. Η καθημερινή κατανάλωση Aloe vera συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές μελέτες οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV (AIDS).
ΑΝΤΙ-ΙΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία οι δράσεις αυτές οφείλονται σε έμμεσες ή άμεσες επιδράσεις. Η έμμεση επίδραση οφείλεται στη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και η άμεση στους ανθρακινόνες του gel της Aloe vera (Αλόη βέρα). Ο ανθρακινόνας αλοΐνη αδρανοποιεί διάφορους ιούς με περίβλημα, όπως τον απλό έρπητα, τον ιό ανεμοβλογιάς- ζωστήρα και τη γρίπη. Σε πρόσφατες μελέτες αποδείχθηκε πως ένα κλάσμα πολυσακχαρίτη αναστέλλει την πρόσδεση του βενζοπυρενίου σε πρωτογενή ηπατοκύτταρα, εμποδίζοντας έτσι τον πιθανό σχηματισμό καρκίνου με τη συνένωση βενζοπυρενίου-DΝΑ. H Aloe vera (Αλόη βέρα) έχει βρει ακόμα εφαρμογή στη φωτοδυναμική θεραπεία ορισμένων ειδών καρκίνου. Το στοματικό διάλυμα Aloe vera (Αλόη βέρα) καταπολεμά τη στοματική βλεννογονίτιδα η οποία προκαλείται κατά την ακτινοθεραπεία των ασθενών με καρκίνο στο κεφάλι και τον τράχηλο.
ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Το γαλακτικό μαγνήσιο αποτρέπει το σχηματισμό ισταμίνης η οποία ευθύνεται για την έντονη φαγούρα και φυσικά τον πόνο των αλλεργικών αντιδράσεων. Οι αντιαλλεργικές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα), όμως, οφείλονται και στην έντονη παρουσία της γλυκοπρωτεΐνης αλπρογένη (alprogen), η οποία είναι γνωστή τόσο για τις αντιαλλεργικές αλλά και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ,ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Το πλούσιο σε συστατικά gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) περιέχει 6 αντισηπτικές ουσίες: λουπεόλη, σαλικυλικό οξύ, άζωτο ουρίας, σιναμονικό οξύ, φαινόλες και θείο. Όλες έχουν ανασταλτική δράση επί μυκήτων, βακτηριδίων και ιών. Το gel περιέχει ακόμα σαπωνίνες οι οποίες έχουν απολυμαντικές, αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η αντιβακτηριδιακή δράση του χυμού της Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι αποτελεσματική κυρίως εναντίον των κατά Gram-θετικών βακτηριδίων τα οποία προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα.
ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ,ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ:
Οι ανθρακινόνες είναι φαινολικές ενώσεις και βρίσκονται στο παχύρευστο υγρό (latex) μεταξύ του gel και του φλοιού των φύλλων. Οι σημαντικότερες από αυτές, αλοΐνη, εμοδίνη και βαρβαλοΐνη, λειτουργούν ως ισχυρά καθαρτικά. Ακόμα, αυξάνουν την περιεκτικότητα των εντέρων σε νερό, διεγείρουν την έκκριση βλέννας και την εντερική περίσταλση. Τα σάκχαρα που περιέχονται στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) προσδένονται σε υποδοχείς του εντέρου και σχηματίζουν ένα φράγμα το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη του συνδρόμου της εντερικής διαπερατότητας.
Επιπλέον έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
Το Aloe vera Gel είναι ιδανικό για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Εκτός από αυτά οι γλυκοπρωτεϊνες, τα ένζυμα και τα αμινοξέα που βρίσκονται πλούσια στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) θεωρούνται από τους καλύτερους βιοδιεγερτικούς παράγοντες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που υπάρχουν στην φύση. Έτσι, μπορεί να ενισχύει τόσο τον μεταβολισμό όσο και την άμυνα του οργανισμού γενικά. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε την καθημερινή πρόσληψη τους είναι να εντάξετε στην διατροφή σας το πόσιμο Aloe vera gel στις ημερήσιες αναγραφόμενες ποσότητες. Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η Aloe vera (Αλόη βέρα) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.
ΑΝΤΙΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Ορισμένα ιχνοστοιχεία, όπως χρώμιο, χαλκός, μαγγάνιο, καθώς και οι πολυσακχαρίτες που βρίσκονται σε αφθονία στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) έχουν σημαντική αντιδιαβητική δράση. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) συμβάλει στη μείωση του σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ), διότι είναι σε θέση να ανακουφίζει τη χρόνια υπεργλυκαιμία και το διαταραγμένο λιπιδαιμικό προφίλ, τα οποία είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές επιπλοκές. Επίσης, έχει καταδειχθεί μία ευεργετική επίδραση του gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) στη γλυκόζη του αίματος και στα επίπεδα λιπιδίων σε διαβητικά άτομα.
Σε σχετικές κλινικές δοκιμές, σε 72 διαβητικές γυναίκες, χορηγήθηκε χωρίς φαρμακευτική αγωγή μια κουταλιά της σούπας Aloe vera Gel για 6 εβδομάδες, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και των τριγλυκεριδίων ορού μειώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με άλλες εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας Gel Aloe vera, σε περίοδο δεκατεσσάρων εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι και 45%.
Η συνεργασία του θεράποντος γιατρού σας είναι απαραίτητη.
ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ:
Τα ένζυμα που περιέχονται στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και των λιπών. Επιστημονικές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση Aloe vera (Αλόη βέρα) με χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων και χοληστερόλης στο αίμα.Από έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική (Ιsabgal), σε χιλιάδες ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία, μετά από συστηματική χορήγηση Aloe vera (Αλόη βέρα) μειώθηκε σημαντικά η ολική χοληστερίνη αλλά και τα τριγλυκερίδια.
Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους που βρίσκεται στις φυτικές και ζωικές τροφές, το σώμα και το αίμα. Τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές, οι οποίες συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους.
Σε μελέτη (Yongchaiyudha et al., 1996 ) εκχύλισμα φύλλων Aloe vera χορηγήθηκε σε 60 ασθενείς με υπερλιπιδαιμία, σε μια 12-εβδομάδων ελεγχόμενη κλινική δοκιμή και οδήγησε σε σημαντικά μειωμένα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του ορού, των τριγλυκεριδίων και των λιποπρωτεινών χαμηλής πυκνότητας (LDL).
ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ALOE VERA
Το ζελέ της αλόης περιέχει πάνω από 200 ενεργά συστατικά και το σημαντικότερο ίσως είναι ότι μας δίνει τα 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα που δεν παράγονται  από τον οργανισμό μας.
-BITAMINΕΣ: Περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές. Περιέχει ακόμα βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), φολικό οξύ, χολίνη, αλλά και ίχνη Β12.
-ΕΝΖΥΜΑ: Περιέχει 9 ένζυμα, αλιάση, αλκαλική φωσφατάση, αμυλάση, βραδυκινάση, καρβοξυπεπτιδάση, καταλάση, κελλουλάση, λιπάση και υπεροξειδάση. Η βραδυκινάση βοηθά να μειωθεί η υπερβολική φλεγμονή, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα τοπικά, ενώ τα υπόλοιπα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και των λιπών.
-ΜΕΤΑΛΛΑ-ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ: Περιέχει ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, σελήνιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Η συγκέντρωση καλίου και χλωρίου είναι πολύ μεγαλύτερη στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) σε σύγκριση με άλλα φυτικά προϊόντα, ενώ η περιεκτικότητα σε νάτριο είναι μικρότερη.
-ΣΑΚΧΑΡΑ: Περιέχει μονοσακχαρίτες (γλυκόζη και φρουκτόζη) και πολυσακχαρίτες (γλυκομαννάνες και πολυμαννόζη). Οι πολυσακχαρίτες προέρχονται από το γλίσχρασμα του gel (το στρώμα της βλέννας που περιβάλλει το gel). Μία σημαντική γλυκομαννάνη είναι η ακεμαννάνη (aloverase). Κατά τον IASC (Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο για την Aloe vera), μόνο το γνήσιο gel του είδους Aloe vera (Αλόη βέρα) περιέχει ακεμαννάνη. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) μία γλυκοπρωτεΐνη με αντιαλλεργικές ιδιότητες, η οποία ονομάζεται alprogen, καθώς και μία νέα αντιφλεγμονώδη ένωση, τη Γ-γλυκοσυλ-χρωμόνη.
-ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ: Περιέχει 12 ανθρακινόνες, οι οποίες είναι φαινολικές ενώσεις παραδοσιακά γνωστές για την καθαρτική τους δράση. Ανάμεσά τους, η αλοΐνη και η εμοδίνη είναι επίσης ισχυροί αντιβακτηριακοί, αναλγητικοί, και αντι-ιϊκοί παράγοντες.
-ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ: Περιέχει 4 στεροειδή: χοληστερόλη, κομπεστερόλη, β-σιτοστερόλη και λουπεόλη. Όλες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση ενώ η λουπεόλη διαθέτει επιπλέον αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες.
-ΟΡΜΟΝΕΣ: Περιέχει αυξίνες και γιββεριλίνες οι οποίες συντελούν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
- ΑΜΙΝΟΞΕΑ: Περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα (αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μόνο του).
-ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ: Πρόκειται για τη δραστική ουσία της ασπιρίνης με αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
-ΛΙΓΝΙΝΗ: Μία αδρανή ουσία, η οποία, ως συστατικό σκευασμάτων για τοπική χρήση, ενισχύει τη διείσδυση των υπολοίπων συστατικών στο δέρμα.
-ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ: Είναι οι ουσίες που σχηματίζουν σαπουνάδα, αποτελούν περίπου το 3% του gel και χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του δέρματος, αλλά και για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες.
-ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ: Αποτρέπει το σχηματισμό ισταμίνης η οποία ευθύνεται για την έντονη φαγούρα και τον πόνο των αλλεργικών αντιδράσεων.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ALOE VERA
Στο στρέμμα  μπορούν να φυτευτούν από 1200 έως 1300 φυτά
Τα φυτά φυτεύονται σε απόσταση 75cm το ένα από το άλλο όσο και κάθε σειρά από την άλλη .
Η καλύτερη εποχή για το φύτευμα είναι  ο Μάρτιος έως και Ιούλιο (δεν έχει πολύ ζέστη), προτείνουμε όταν παραλάβει ο παραγωγός τα φυτά να τα κρατήσει περίπου 1-4 εβδομάδες  στη συσκευασία που τα έχει αγοράσει  στο χώρο που θα τα φυτέψει ώστε να εγκλιματιστούν καλλίτερα  όταν φυτευτούν είναι καλό να ανοίγετε ένα λάκκο 15-20 πόντους και να βάζουμε με την χούφτα μας λίγη κοπριά (τουλάχιστον 5 ετών σβησμένη από πρόβατα και κότας ανακατεμένη είναι η ιδανική).
 Το φυτό δεν χρειάζεται πολύ νερό, ανάλογα με το χωράφι από 10 έως 15 ήμερες από 1 εως 1.5 λίτρο το φυτό και αυτά για την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 Το φυτό μετά από τον δεύτερο χρόνο βγάζει παραφυάδες από 10 και περισσότερες το καθένα που μπορείτε μετά από λίγο να αφαιρέσετε και να μεταφυτεύσετε μεγαλώνοντας την καλλιέργεια σας η πουλώντας τα φυτώρια, έτσι έχετε και ένα πρόσθετο εισόδημα από τα 2 χρόνια.
Το φυτό όταν φτάσει τα 4 χρόνια βγάζει ένα κίτρινο λουλούδι που είναι το σήμα κατατεθέν της Aloe  Vera (barbadensis miller) είναι τότε η περίοδος που μπορείτε να κόβετε τα φύλλα από το έδαφος προς τα πάνω γιατί τώρα έχει συμπληρώσει τα 200 και πλέον συστατικά που χαρακτηρίζουν το φυτό.
 Από κάθε φυτό μπορείτε να κόβετε το λιγότερο 4 φύλλα κάθε φορά και για 3 η 4 φορές τον χρόνο.
Άρα από ένα στρέμμα μπορούμε να πάρουμε το λιγότερο  13.000 φύλλα.
Το  βάρος του φύλλου είναι από 400 gr έως και 800 gr  έτσι στο στρέμμα μπορούμε να έχουμε περίπου 7.000  kg προϊόντος το κάθε φύλλο περιέχει τζελ περίπου το 70-80% του βάρους του φύλλου.
ΑΡΕΤΕΣ ALOE VERA
Οι αρετές της Αλόης έχουν καταγραφεί από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου.
Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο.
Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. .Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του Κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών της Αλόη Βέρα. Σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας
Πηγή: AΠE
Είναι απόλυτα λογικά όταν κάποιος έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την Αλόη και ενημερώνεται για τις θεραπευτικές και θαυματουργές της ιδιότητες να είναι επιφυλακτικός όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αλόη αλλά επιπλέον επειδή φαντάζει κυριολεκτικά απίστευτο αυτό το ταπεινό φυτό να κάνει καλό σε περισσότερες από 100 διαφορετικές ασθένειες πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! όπως περιγράφεται στο βιβλίο του γνωστού γυναικολόγου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και Δ/ντή του τμήματος Ιατρικής του εμβρύου του νοσοκομείου ΙΑΣΩ κου Γιώργου Αλεξανδράκη : «ΑΛΟΗ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ»
10 ΛΟΓΟI ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ALOE VERA
Εδώ είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι  και τα οφέλη για την κατανάλωση της Aloe Vera Gel:
1) Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει ότι οι θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώμε θα απορροφηθούν εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος.
Η αλόη βέρα έχει φυσικές ικανότητες αποτοξίνωσης.
Η κατανάλωση Aloe Vera Gel από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου και να αυξήσει την απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα εχθρικά βακτήρια και ζύμες - Και όλα αυτά φυσικά!
Η Aloe Vera έχει αποδείξει επίσης την ικανότητά της να βοηθάει σε πολλά είδη πεπτικών διαταραχών.
2) Η στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος
Η Αλόη Βέρα προσφέρει φυσική υποστήριξη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για την προστασία του σώματος, πίνοντας 60-120ml ζελέ της Aloe Vera τακτικά, μπορείτε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα το χέρι βοήθειας που χρειάζεται.
3) τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Aloe Vera Gel έχει 12 φυσικές ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τις φλεγμονές χωρίς παρενέργειες. Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην κινητικότητα των μυών.
4) Αμινοξέα
Τα αμινοξέα είναι δομικά στοιχεία του σώματός μας. Οκτώ από αυτά που είναι απαραίτητα και δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα βρίσκονται στην Αλόη! Πίνοντας Aloe Vera Gel σε τακτική βάση, σας επιτρέπει να συμβάλετε στη διατήρηση της υγείας σας, εφοδιάζοντας το σώμα σας φυσικά με αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια ανάλυση του φυτού Aloe Vera μας δείχνει ότι είναι πιο κοντά από κάθε άλλο γνωστό φυτό για την κάλυψη των απαραίτητων αμινοξέων. Απλά σκεφτείτε - όλα αυτά, και μόλις 60-120ml [2 έως 4 ουγκιές], ανά ημέρα ...
5) Ημερήσια Δόση Βιταμινών
Η Aloe Vera Gel περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε, φολικό οξύ και νιασίνη. Το ανθρώπινο σώμα απλά δεν μπορεί να αποθηκεύει ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες? Ως εκ τούτου πρέπει να συμπληρώνεται τακτικά μέσω της διατροφής μας. Ποιος καλύτερος τρόπος από μια καθημερινή δόση με Aloe Vera Gel, ενώ την ίδια στιγμή κτίζεται το αμυντικό σύστημα του σώματος μας φυσιολογικά και κατά του οξειδωτικού στρες;
6) Το κολλαγόνο και η ελαστίνη
Η Αλόη Βέρα μπορεί να προσθέσει μια πλούσια γκάμα δομικών υλικών για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα αναπληρώνεται το ίδιο κάθε 21 έως 28 ημέρες. Χρησιμοποιώντας τα διατροφικά δομικά στοιχεία της Aloe Vera, το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα θρεπτικά συστατινκά ημερησίως για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης! Μια καθημερινή δόση της Aloe Vera Gel μπορεί να είναι ακριβώς ότι το δέρμα σας ζητάει. Στα συστατικά που βρίσκονται στο ζελέ της Αλόης περιλαμβάνονται το ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Μια ισχυρή αποθήκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Ο πόσιμος ζελές από το φύλλο της Αλόης είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος τροφοδότησης και εφοδιασμού του οργανισμού μας.
7) Ρυθμίζει το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας
Ο φυσικός ζελές της Αλόης, με την τακτική χρήση, επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Οι δίαιτες μας περιλαμβάνουν πολλές ανεπιθύμητες ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο και εξάντληση. Λαμβάνοντας τακτικά, Aloe Vera Gel εξασφαλίζετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας, επιτρέποντας τα επίπεδα ενέργειας σας να αυξηθούν και να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
8) Ταχεία Ανακούφιση από πόνους, καψίματα, ερεθισμούς κλπ.
Η Αλόη Βέρα ενισχύει τη λειτουργία των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες είναι τα αξιοσημείωτα μικρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό του κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ήσσονος σημασίας εγκαύματα, κοψίματα, γρατζουνιές και τους ερεθισμούς του δέρματος.
9) Ημερήσια Δόση Μεταλλικών Στοιχείων
Μερικά από τα μεταλλικά στοιχεία που βρέθηκαν να περιλαμβάνονται στην Aloe Vera είναι το ασβέστιο, το νάτριο, ο σίδηρος, το κάλιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Το πόσιμο Aloe Vera Gel είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος να τροφοδοτήσομει τον οργανισμό μας.
10) Οδοντική Υγεία και Υγιεινή
Η Aloe Vera είναι πολύ σημαντική για την οδοντική και στοματική σας υγιεινή, για το στόμα και τα ούλα σας.
Ποιοι Είμαστε....
Το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) ιδρύθηκε την άνοιξη του 2013 έπειτα από πρωτοβουλία μερικών βιοκαλλιεργητών αλόης. Το Σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών του. Στις 10/7/2013 το ΠΑΣΩΒΑ απέκτησε την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών ΕΑΦΦΕ.

Στο Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) όλα τα μέλη είναι ισα μεταξύ τους και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως αυτές αναφέρονται στο καταστατικό του Σωματείου. Όλα τα μέλη μπορούν να εκφράσουν την γνώμη τους και να συμμετάσχουν στην λήψη αποφάσεων για την πορεία του σωματείου, την γενικότερη όμως οργάνωση του ΠΑΣΩΒΑ την έχει αναλάβει το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ανά την Ελλάδα καλλιεργητές βρίσκονται:  http://www.pasova.gr/#!our-farms/c1iui
Οι σκοποί του Πανελλήνιου Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) όπως αναφέρονται και στο καταστατικό είναι:
Να προωθεί την διάθεση της παραγωγής των μελών του.
Να προσπαθεί να μειώσει το κόστος καλλιέργειας των φυτών.
Να ελέγχει και να εξασφαλίζει την προμήθεια πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού γνησιότητας της Aloe Vera Barbadensis Miller.
Να προσπαθεί να εξασφαλίζει την καλύτερη (ανώτερη) τιμή διάθεσης του προϊόντος.
Να παρεμβαίνει και να λαμβάνει κάθε μέτρο προστασίας των προϊόντων αλόης για τα μέλη του.
Να προωθεί καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές παραγωγής καθώς και διαχείρισης των διαφόρων μέσων παραγωγής που να σέβονται το περιβάλλον.
Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) επιδιώκει:
1. Την οργάνωση και συσπείρωση των παραγωγών .
2. Την καταγραφή της παραγωγικής δυνατότητας των μελών και των
    βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προοπτικών παραγωγής.
3. Την παροχή συμβουλών και καταγεγραμμένης τεχνογνωσίας προς τους καλλιεργητές  καθώς  και  την  μεταξύ των μελών ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την καλλιέργεια της αλόης.
4. Την εκπόνηση μελετών για το κόστος εγκατάστασης και καλλιέργειας φυτείας αλόης.
5. Την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για το κόστος κατασκευής και τον  έλεγχο βιωσιμότητας μιας ή  περισσοτέρων νέων μεταποιητικών μονάδων οι οποίες θα ελέγχονται από το Σωματείο καθώς και την διενέργεια έρευνας αγοράς για τη διάθεση του νωπού φύλλου και των παραγώγων προϊόντων του φυτού Aloe Vera Barbadensis Miller (ιδίως του gel και της σκόνης) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΠΗΓΕΣ:
http://litinas-aloe.gr/

Οι 7 πιο χρήσιμες εφαρμογές της αλόης

Η αλόη (aloevera) μελετάται τα τελευταία χρόνια για τα πολλαπλά της οφέλη στην υγεία γενικά και στην περιποίηση του δέρματος ειδικά.
Είτε επιλέξετε τη μορφή τζελ από το φαρμακείο (φαρμακευτική αλόη) είτε το υγρό του ίδιου του φυτού από τη γλάστρα σας (αλόη, η γνήσια), μάθετε ποιες είναι οι 7 πιο χρήσιμες και καθημερινές χρήσεις της αλόης για μια υγιή επιδερμίδα...

1. Για καθαρισμό και αντιμετώπιση των σπυριών
Η αλόη περιέχει σαλικυλικό οξύ και άλλα αντισηπτικά συστατικά, τα οποία εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούνακμή. Έτσι, είναι εξαιρετικό «γιατροσόφι» για ένα σπυράκι της τελευταίας στιγμής αλλά και για τον καθαρισμό του προσώπου.

2. Για την αφαίρεση του μακιγιάζ
Η αλόη μπορεί να αντικαταστήσει τη λοσιόν του ντεμακιγιάζ. Απλώνετε στο πρόσωπο την αλόη και τρίβετε με απαλές κινήσεις το δέρμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Είναι ιδανική για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που παρουσιάζουν δυσάρεστες αντιδράσεις σε συστατικά των καλλυντικών.

3. Για βαθιά ενυδάτωση
Η αλόη είναι πλούσια σε μέταλλα, ένζυμα, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες Α, C και Ε, συστατικά που «συνεργάζονται» για να ενισχύσουν την εξωτερική άμυνα του δέρματος και να διατηρήσουν την υγρασία κάτω από την επιφάνειά της. Επίσης, οι πολυφαινόλες της αλόης δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο του δέρματος και στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

4. Για την καταπράυνση των ερεθισμών
Δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος, το έκζεμα και η ψωρίαση,συνδέονται συχνά με την ξηρότητα και τη φλεγμονή του δέρματος. Τα λιπαρά οξέα της αλόης, όπως και ένα ένζυμο που ονομάζεται βραδυκινίνη, βοηθούν να «θρέψετε» το δέρμα σας και να ανακουφίσετε τις ενοχλήσεις.

5. Για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα
Η αλόη διαθέτει ακόμα και αντι-ιικές ιδιότητες, επομένως μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση έξαρσης επιχείλιου έρπητα. Επιπλέον, δημιουργεί ένα «φραγμό» που προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα στο σημείο του εξανθήματος.

6. Για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων και τραυμάτων
Εκτός από αντιβακτηριακές ιδιότητες, η αλόη περιέχει και συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα ο χυμός της είναι εξαιρετικά ενυδατικός. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η αλόη είναι ιδανική σε περίπτωση τραυματισμού του δέρματος, όπως είναι το έγκαυμα ή μια πληγή.

7. Για το ξύρισμα
Η υφή της αλόης επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσετε αντί για αφρό ξυρίσματος. Μπόνους: Θα ενυδατώσει βαθιά το δέρμα και θα προστατεύσει από μολύνσεις σε ένα σημείο που κοπήκατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου