Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Δελτία Τύπου

[30/10/2014]


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη "Ανοικτή Διάλεξη", για τη χειμερινή περίοδο, με θέμα "Φύλο και νέα Εργασιακά & Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα".

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, κα Περσεφόνη Φώκιαλη, στην ομιλία με θέμα "Έμφυλες ανισότητες στην Απασχόληση". Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ ανάλογη δυναμική εκδηλώνουν σε επαγγέλματα, ειδικότητες και ανώτερες ιεραρχικά θέσεις εργασίας, που άλλοτε κατείχαν αποκλειστικά άνδρες. Ωστόσο, παρά την αδιαμφισβήτητη πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η ιεραρχική ανέλιξη των γυναικών εξακολουθεί, να αποτελεί δυσχερές πεδίο δράσης.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Διονύση Γουβιά, με τίτλο "Φύλο και Εκπαιδευτική Πολιτική – Διεθνής και Ελληνική Εμπειρία". Με αφετηρία μια ιστορική αναδρομή στη γυναικεία εκπαίδευση, θα αναφερθούν οι σύγχρονες εξελίξεις εκπαιδευτικής πολιτικής σε θέματα Φύλου (gender mainstreaming, πρόσβαση στην εκπαίδευση, εκπαιδευτικές επιλογές γυναικών, επαγγελματική καριέρα γυναικών εκπαιδευτικών ή/και πανεπιστημιακών κ.λπ. ) στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου