Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων

Δελτία Τύπου
[21/10/2014]
Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Π
ραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου» από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και την Ένωση Εταιριών «EUROPEAN PROFILES A.E. – ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου στο ξενοδοχείο AtriumPlatinum.
Στην αρχή παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου  «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (ΣΕΙΦ) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου» από τον κ.Τριαδά Κωνσταντίνο, αναπληρωτή Υπεύθυνου έργου. Όπως αναφέρθηκε σκοπός του έργου είναι η εκπόνηση επιχειρησιακού προγράμματος για το θέμα της Ισότητας στο Δήμο Ρόδο και στις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Παπαγιαννοπούλου Σταματία, Κοινωνιολόγος και Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ισότητας Φύλων, η οποία αναφέρθηκε στις προτεινόμενες δράσεις παρέμβασης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων ανά άξονα Στρατηγικής στο Δήμο και τις δύο Περιφέρειες.
Η κα. Ζωάννου Άννα, Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας μίλησε για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα Ισότητας των Φύλων. Στόχος η σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και η ενημέρωση των δημοτών. Ο Δήμος Ρόδου έχει μεγάλη εμπειρία και πορεία σε πρωτοβουλίες και έργα που στηρίζουν τις γυναίκες και τις οικογένειες, αφού πάντα ήταν και είναι πρωτοπόρος στα κοινωνικά θέματα.
Η κα. Γιασιράνη Χαρίκλεια, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και μέλος Π.ΕΠ.ΙΣ Νοτίου Αιγαίου ανέπτυξε το προγραμματισμό της νέας περιφερειακής αρχής για τα θέματα Ισότητας. Σκοπός είναι να δοθούν νέα διαστάσεις και προοπτικές στα θέματα Ισότητας μέσα από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, που θα υποστηρίξουν τη νησιώτισσα στη ζωή της.

Στο τέλος μίλησε η κα. Σαραντινού Αγγελική, Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου για τις δράσεις που πρόκειται να αναπτύξει η  νέα περιφερειακή αρχή και ως κεντρικό άξονα θα έχει τα θέματα απασχόλησης και την υποστήριξη των συνεταιρισμών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου