Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σιάννα: Παρεμβάσεις συντήρησης, καλλωπισμού και εξωραϊσμού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

Σε παρεμβάσεις συντήρησης, καλλωπισμού και εξωραϊσμού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα προχώρησε η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Οι παρεμβάσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, θα διακοπούν για τις ημέρες του Πάσχα, θα συνεχιστούν μετά μέχρι το καλοκαίρι και όποιες δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα μεταφερθούν για τον επόμενο χειμώνα. 

Οι παρεμβάσεις έχουν να κάνουν ως προς το κομμάτι της συντήρησης στην νεότερη Εκκλησία, εξωτερική συντήρηση σαθρών σοβάδων, εξωτερικό βάψιμο, αντικατάσταση τζαμιών (400 στο σύνολο), απομάκρυνση υγρασιών και τόνωση των αγιογραφιών στο εσωτερικό ενώ γίνετε μόνωση κεραμιδιών σε παλιά και νεότερη Εκκλησία. 

Στο κομμάτι του καλλωπισμού και εξωραϊσμού, δημιουργήθηκαν πετρόχτιστα παρτέρια γύρω από τα δέντρα στο προαύλιο χώρο, νέα ράμπα για ευκολότερη πρόσβαση από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βύθιση σκαλοπατιών και τοποθέτηση κάγκελων για ευκολότερη πρόσβαση στην είσοδο της παλιάς Εκκλησίας, πετρόχτιστη βάση και πεζούλες στον χώρο όπου πραγματοποιείται το έθιμο του Καλαφουνού το Πάσχα, τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων για την αποφυγή ατυχημάτων στα αποχωρητήρια λόγω του ανισόπεδου των οικοπέδων, κλάδεμα και καθάρισμα των δέντρων και των κήπων.

Παρεμβάσεις που αλλάζουν γενικά την εικόνα της πλατείας και του γύρω χώρου προς το καλύτερο, παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίο να γίνουν.

Σε συνδυασμό με την συντήρηση που υλοποιήθηκε πέρυσι στην παλιά Εκκλησία, μετατρέποντας την σε επισκέψιμο εκθετήριο παλαιών Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία, οι επισκέπτες που θα περάσουν από το χωριό μας, θα αντικρίσουν μια πάρα πολύ εντυπωσιακή και ανανεωμένη εικόνα.

Συγχαρητήρια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή για αυτή της την σκέψη και εκτέλεση των εργασιών. Ενέργειες τέτοιες, βοηθάνε στην μετάδοση καλύτερης εικόνας του χωριού μας από χρόνο σε χρόνο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου