Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εθελοντική ομάδα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών δημιουργήθηκε στα Σιάννα

Εθελοντική ομάδα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών δημιουργήθηκε στα Σιάννα από τους ενεργούς κατοίκους του χωριού. Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της ομάδας, ήταν οι συνεχόμενες εθελοντικές συμμετοχές των κατοίκων σε πυρκαγιές στις γύρω περιοχές και η απόφαση οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013 στην πυρκαγιά της Νότιας Ρόδου.



Η ομάδα αρχικά αποτελείτε από 10 μέλη, (δύο πυροσβέστες, έναν εθελοντή πυροσβέστη και εφτά πολίτες), με στόχο την συμμετοχή περισσοτέρων εθελοντών στο μέλλον. Έχει ενταχθεί στην πολιτική προστασία του Δήμου Ρόδου, θα λάβει εξοπλισμό και ρουχισμό από τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα εκπαιδευτεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου ενώ θα εισηγηθούμε για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού από τον Φαρμακευτικό σύλλογο Ρόδου. 
Με πρωτοβουλία των μελών της ομάδας, συγκεντρώθηκαν χρήματα από τους ίδιους τους εθελοντές της ομάδας, από την Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιαννών η Βρασία και από δωρεές κατοίκων του χωριού, τα οποία διατέθηκαν για την αγορά 2 αντλιών πυρόσβεσης με μέγιστο μανομετρικό ύψος 80 μέτρα, πυροσβεστικά ανταλλακτικά για την καλύτερη λειτουργία κατά την επέμβαση, 3 δεξαμενές των 1000 λίτρων η καθεμιά, αγορά καυσίμων και την δημιουργία λογοτύπου. 



Αν και η ομάδα είναι ακόμα στην δημιουργία της και δεν έχει οργανωθεί πλήρως, συμμετείχε για πρώτη φορά στις πλημμύρες στα τέλη Νοεμβρίου που ''χτύπησαν'' το νησί της Ρόδου. Σε μία γειτονιά στον Ιάλυσο, 3 μέλη της ομάδας απομάκρυναν νερά και λάσπες από σπίτια, αυλές, πεζοδρόμια και δρόμους. Η προσπάθεια για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας σε μια δύσκολη στιγμή, νομίζω ήταν επιτυχημένη, αφού η παρουσία μας εκεί έδινε δύναμη στους πληγέντες.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για την παροχή πυροσβεστικού εξοπλισμού και να πούμε ότι η ομάδα για να καλύψει λειτουργικά έξοδα όπως ανταλλακτικά, ζημιές, καύσιμα - συντήρηση αντλιών, θα στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές φίλων και σε χρηματική συμμετοχή των μελών της ενώ θα επεμβαίνει με ιδιωτικά οχήματα των μελών της.


Ευχή μας, ''ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ'', αλλά επειδή τα γεγονότα μας δείχνουν ότι η εθελοντική δράση στις μέρες είναι αναγκαία και πολύτιμη, ελπίζουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ανάρτηση Από τον/την Σιαννίτης στο Σιάννα τη 12/03/2013 11:37:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου