Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Την ΑΕΙΦΟΡΙΑ στην πράξη τίμησαν η ecobalance και το 2ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο…

Ρόδος 01/06/12

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Θέμα: Εκδήλωση για το Περιβάλλον, 31 Μαίου έως 1 Ιουνίου.  Την ΑΕΙΦΟΡΙΑ στην πράξη τίμησαν η ecobalance και το 2ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος γίνεται ουσιαστικός και ωφέλιμος όταν συνοδεύεται από βιωματική εμπειρία. Η ecobalance, σχεδίασε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία μια πρωτότυπη δράση με τα παιδιά του 2ου πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου της πόλεως Ρόδου. Με τη συνεργασία της διευθύντριας κας Σταματίας Μαντικού και των εκπαιδευτικών κας Ευαγγελίας Λιβανίου και κας Μίκας Αργυρού, παρουσίασαν στα παιδιά τον κύκλο της αειφορίας στην πράξη.

Η ecobalance είναι εταιρεία παραγωγής βιοτεχνολογικών προϊόντων. Συλλέγει αυτά που έως τώρα θεωρούμε σκουπίδια (οργανικά υλικά, κλαδιά, φύλλα και υποπροϊόντα ελιάς), τα επεξεργάζεται και στη συνέχεια  παράγει μεγάλη γκάμα βιοτεχνολογικών προϊόντων όπως καθαριστικά, σαπούνι, καλλυντικά κλπ που είναι χρήσιμα στον άνθρωπο στην καθημερινότητα και στις επιχειρήσεις, χωρίς ίχνος χημικών.


Την Πέμπτη 31 Μαίου, ο κ. Ναπολέων Βενετσιάνος, επιστημονικός συνεργάτης και ο κ. Κώστας Παμπρής, παρουσίασαν και συζήτησαν με τα παιδιά σε όλες τις τάξης του δημοτικού σχολείου, πως γίνεται η επεξεργασία φυτικών υλικών μέσα από μια διαδικασία αειφορίας. Εντύπωση έκανε σε όλους η γνώση που είχαν οι μικροί μαθητές για τα θέματα επεξεργασίας της ελιάς και την ανάγκη μείωσης των  απορριμμάτων από τους γονείς τους αλλά και από τους εκπαιδευτικούς που με τρόπο παραστατικό και αποτελεσματικό διδάσκουν στο σχετικό μάθημα.
Την επόμενη ημέρα, η θεωρία έγινε πράξη στον κήπο της Ροδιακής Έπαυλης με τη συνεργασία του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, αντιδημάρχου κου Σάββα Διακοσταματίου που παραβρέθηκε με τον διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, κ. Γιώργο Αρβανίτη. Η ομάδα της ecobalance, κλάδεψε δέντρα, καθάρισε παρτέρια και στη συνέχεια, τα φύλλα και κλαδιά με τη βοήθεια των μαθητών τα συγκέντρωσαν και ακολούθησε ο θρυμματισμός. Ένα πείραμα  απέδειξε στην πράξη πως το υπόλειμμα της ελιάς, ο λεγόμενος κατσίγαρος, μεταρέπεται σε προϊόν χρηστικό όπως υγρό σαπούνι με ειδική επεξεργασία που έγινε επί τόπου. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους είδαν επί τόπου την επεξεργασία αυτών που θεωρούμε φυτικά απορρίμματα, με οικολογικό τρόπο, χωρίς καύση και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Μέσα από το παιγχνίδι, τη συζήτηση, την εργασία, την παρατήρηση, το πείραμα, η ecobalance με τον  Κώστα Παμπρή, Νίκο Ράμμο και τον αγροτικό συναιτερισμό Καλυθιών με πρόεδρο τον Μανώλη Δημητραδιού, που τόλμησε να μπει σε μια καινοτόμο ιδέα με το συμβούλιό του, η έννοια της αειφορίας έγινε κατανοητή στους μικρούς μαθητές, Α΄,  Ε΄, ΣΤ΄τάξης και μπήκε ένα λιθαράκι στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας με την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική περιβαλλοντική διαδικασία. (pp)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου