Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ –Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ –Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
Συναδελφισσες,συναδελφοι
Με ωμούς απροκάλυπτους εκβιασμούς η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό επιχειρούν να κατακρεουργήσουν τους μισθούς, να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, να δώσουν τη χαριστική βολή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στην ασφάλιση. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε., του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε συνεργεία με την Τρόικα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, κλιμακώνουν το πόλεμο στην εργατική-λαϊκή οικογένεια. Θέλουν να τσακίσουν ότι έχει απομείνει όρθιο.
− Μισθοί πείνας και εξαθλίωσης
− Νέες συνολικέ ς ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση
− Παραπέρα μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
− Νέα πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011
− Νέο φορολογικό νομοσχέδιο
− Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
− Νέο μνημόνιο για τη νέα δανειακή σύμβαση
Δε χωρά λοιπόν καμιά αναμονή καμιά αυταπάτη. Μην πιστεύετε τους ψεύτες πολιτικούς της μαύρης κυβέρνησης για δήθεν «κόκκινες γραμμές». Μας ετοιμάζουν παραπέρα ανατροπές στους όρους ζωής και της δουλειάς μας.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στέλνουμε σαφές μήνυμα στους βουλευτές του νομού μας, που έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα τα μέτρα που μας έχουν εξαθλιώσει, ότι σαν ψηφίσουν την καταδίκη των εργαζομένων θα θεωρηθούν υπεύθυνοι στο χώρο και στον τόπο μας.
Επίσης και σε όποιο συνδικαλιστή βάλλει πλάτη για να περάσουν τα μέτρα που προωθούνται από την εργοδοσία, προειδοποιούμε ότι θα τιμωρηθεί από την εργατική τάξη.
Ένα μήνυμα ακόμα, ένα σήμα προς την ηγεσία του ΣΕΒ και τους εργοδότες που καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για ένα να είναι σίγουροι. Όσο περνάει από το χέρι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα κάνουμε προσπάθεια ώστε οι χώροι δουλειάς να γίνουν κόλαση γι αυτούς.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!
Αυτό που καλούνται να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι ότι η νέα σφαγή των μισθών, η παραπέρα περικοπές των συντάξεων, η διάλυση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν αποτελούν «προααπαιτούμενα», όπως ισχυρίζεται η κυρίαρχη αστική προπαγάνδα για την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας αλλά στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για την διασφάλιση των κερδών του.
Η εργατική τάξη μπροστά στη νέα βάρβαρη επέλαση, μπορεί πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της. Να οργανωθεί σε κάθε τόπο δουλειάς , στις λαϊκές συνοικίες για να εμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα με επιθετικά αιτήματα και διεκδικήσεις παλεύοντας με συνέπεια και διάρκεια για την ανατροπή της πολιτικής που τα επιβάλλει. Να συγκροτήσει ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα αντεπιτεθεί και θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και των κομμάτων που την υπηρετούν, ανοίγοντας το δρόμο για τη δική της εργατική-λαϊκή εξουσία
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των άλλων εργατικών συσπειρώσεων: ΠΑΣΕΒΕ , ΠΑΣΥ , ΟΓΕ, ΜΑΣ, συνεχίζουμε και εντείνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε γενική απεργία στις αρχές Φλεβάρη με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και Τρόικα να πάρουν νέα βάρβαρα μέτρα.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου