Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Έτοιμες οι μελέτες που αφορούν τη Δ. Κ. Σορωνής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, ανακοινώνει στους συγχωριανούς μας τα ακόλουθα: Μετά από επίπονες προσπάθειες ιδιαίτερα τους τελευταίους 6 μήνες, όλων των μελών Συμβουλίου μας, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, του χωρικού μας Αντιδημάρχου κ Αγαπητού Πάλλα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Μανώλη Σαββή, αλλά και του προσωπικού ενδιαφέροντος του Δημάρχου μας κ. Στάθη Κουσουρνά, είναι έτοιμες οι ακόλουθες μελέτες που αφορούν το χωριό μας προκειμένου να υποβληθούν και να προταθούν για χρηματοδότηση έως τις 14 Νοεμβρίου 2011, στο πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013», Άξονας 3:

1. «ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΑΒΥΡΟΥ, ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ». ΜΕΤΡΟ 313 (σύνολο προϋπολογισμού 214.600 ευρώ).
2. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ–ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΡΩΝΗΣ–ΦΑΝΩΝ–ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ». ΜΕΤΡΟ 3.2.1 (σύνολο προϋπολογισμού 580.000 ευρώ).
3. «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΡΩΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ». ΜΕΤΡΟ 3.1.3 (σύνολο προϋπολογισμού 348.000 ευρώ).
4. «ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΡΩΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ». ΜΕΤΡΟ 321, Δράση 2. (σύνολο προϋπολογισμού 348.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.).

Οι ανωτέρω μελέτες εγκρίθηκαν στο σύνολό τους από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2011 και θα υποβληθούν εξ αυτών στο πρόγραμμα, σίγουρα οι τρεις πρώτες και η τέταρτη που αφορά το νεοκλασικό κτίριο (Παλαιό Σχολείο) εφόσον ξεπεραστούν κάποια ζητήματα που προέκυψαν.
Επιπλέον εντός του 2011:
• Έχει ήδη υποβληθεί ως πρόταση προς χρηματοδότηση η μελέτη που αφορά την μετατροπή του Γυμνασίου της Σορωνής σε ενεργειακό κτίριο (πράσινο), συνολικού προϋπολογισμού περί τις 186.000 ευρώ.
• Ετοιμάστηκε η μελέτη διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του Δημαρχείου, η οποία όμως δεν μπορεί να υποβληθεί προς χρηματοδότηση, καθότι δεν «τρέχει» σχετικό πρόγραμμα, θα υποβληθεί όμως μελλοντικά σε πρόγραμμα που θα εξεύρουμε, εφόσον ξεπεραστούν κάποια ζητήματα που και εδώ προέκυψαν.
• Ολοκληρώνεται η μελέτη για Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Σορωνή, ενδεικτικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί ως πρόταση στο ΕΣΠΑ (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) σε πρόγραμμα που ήδη «τρέχει».
Πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να πληροφορήσουμε τους συγχωριανούς μας για την πορεία των παραπάνω μελετών – προτάσεων προς χρηματοδότηση, καθώς και για το αν ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Σορωνή, 4 Νοεμβρίου 2011
Για τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής
Ο Πρόεδρος

Γιάννης Απ. Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου