Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Το 3o Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πλησιάζει!

Ρόδος 13-06-2009
Αρ. Πρωτ. 20/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το 3o Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πλησιάζει!
Για πρώτη φορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις Γιορτές των Κάστρων που εκτείνονται σε δύο δήμους: Ρόδου – Αταβύρου. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου φέτος στηρίζει και θέτει υπό την Αιγίδα του τη διοργάνωση της Γιορτής της Μεσαιωνικής Πόλης και αντίστοιχα ο Δήμος Αταβύρου, τις Γιορτές των Κάστρων Μονολίθου – Αταβύρου, συνεργαζόμενοι με τον ιδρυτή πολιτιστικό σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» και πολλούς ακόμα φορείς του νησιού.
Για 4η συνεχή χρονιά φέτος θα ζήσουμε την αναβίωση του ιστορικού παρελθόντος μέσα από μουσική και θεάματα παρμένα και εμπνευσμένα από την περίοδο 1309-1522μΧ . Στις 19 έως 21 Ιουνίου, θα γιορτάσετε μαζί μας την μαγική αναπαράσταση της μεσαιωνικής ζωής στην Παλιά μας Πόλη ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 27 & 28 Ιουνίου, στο Κάστρο της Μονολίθου και το Κάστρο της Κρητηνίας αντίστοιχα.
Αυτή τη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επίδειξη μεσαιωνικών χορών από χορευτική ομάδα της Πορτογαλίας, μεσαιωνικά μουσικά σχήματα από τη Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, και ξιφομαχίες από Ιππότες της Αγγλίας και Ιρλανδίας. Επίσης, Γερμανούς κατασκευαστές μεσαιωνικών μουσικών οργάνων, εντυπωσιακά θεάματα με φωτιές από επιδέξιους ζογκλέρ και φακίρηδες, κουκλοθέατρο με μαριονέτες για το δράκο της Ρόδου, τον γνωστό μας παραμυθά και αφηγητές που θα μας ταξιδέψουν με μεσαιωνικά παραμύθια. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό όμως είναι η δημιουργία της πρώτης ομάδας re-enactors της Ρόδου «Πάροικοι». Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που συνέθεταν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα της τοπικής μεσαιωνικής κοινωνίας και τώρα θα τους δούμε στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Μία αναβίωση της μεσαιωνικής καθημερινότητα με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου επεκτείνεται όμως όχι μόνο διαδημοτικά αλλά και διεθνικά. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί μας διοργανωτές φεστιβάλ από διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Έτσι και φέτος, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επικοινώνησε με Δανούς αρχαιολόγους, διευθύνοντες ενός πρότυπου πειραματικού μεσαιωνικού χωριού στην Δανία, οι οποίοι έρχονται με σκοπό να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του νησιού μας και να συζητηθεί η τριμερής συνεργασία (Ρόδος – Δανία – Ισλανδία) σε κοινοτικό πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ μας εκτός από την διεθνικότητα και την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών που το χαρακτηρίζει, στηρίζει και την τοπική καλλιτεχνική κοινωνία καθώς γίνεται τόπος πολιτιστικής παραγωγής για ηθοποιούς, μουσικούς, και διαφόρων ειδών διασκεδαστές. Προσφέρει ακόμα έδαφος για ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, τοξοβόλους και ξιφομάχους που δημιουργούν δρώμενα εμπνευσμένα από θρύλους, μύθους και ιστορικά γεγονότα. Οι Μεσαιωνικές γιορτές των Κάστρων Νήσου Ρόδου έχουν σαν στόχο να αποκαλύψουν πανηγυρικά το ιστορικό πρόσωπο της Ρόδου, τόσο στους επισκέπτες του νησιού όσο και στους ίδιους τους Ρόδιους.
Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την Έναρξη του Φεστιβάλ παίρνοντας μέρος στο Παιχνίδι Αναζήτησης του Δράκου (δήλωση συμμετοχής:: cult@medievalrose.org) στις 19 Ιουνίου, στις 18:30 περίπου στην Παλιά Πόλη - Πλατανάκια (Ζωγράφοι, Πύλη D’Amboise). Ακολούθως, το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου, το πρόγραμμα των θεαμάτων ξεκινά από τις 17:30 στην ίδια τοποθεσία. Την επόμενη εβδομάδα, Σάββατο, 27 Ιουνίου στο Κάστρο της Μονολίθου στις 17:30 και Κυριακή, 28 Ιουνίου στο Κάστρο της Κρητηνίας στις 19:00.
Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Άννα Αχιολά Πρόεδρος ΔΣ
Σαπφώ Σταυρίδου Βοηθός Παραγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου