Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Βράβευση των δημοτών που διαθέτουν τους ωραιότερους Κήπους, και Αυλές

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2009
Αποτελέσματα Διαγωνισμού

για τη βράβευση των δημοτών που διαθέτουν τους ωραιότερους Κήπους, και Αυλές
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το μήνα Μάϊο γιορτάζει ο Δήμος της Ρόδου τα Ανθεστήρια. Το 2009 είναι η 18η χρονιά που λειτουργεί ο θεσμός που ξεκίνησε το 1991 με μόνη διακοπή το 2000 λόγω της διοργάνωσης στο Μαντράκι του Beach Volley.
Ο εορτασμός φέτος συνίσταται σε τρία «δρώμενα»:
Το ένα είναι η Έκθεση λουλουδιών και το Μπαζάρ με θέμα το λουλούδι που οργανώνεται από το Δήμο της Ρόδου και ειδικά από τον ΠΟΔΡ το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαΐου στον πεζόδρομο της οδού Πλαστήρα δίπλα στο Ακταίον.
Σε αυτή συμμετέχουν φορείς που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους όπως είναι φυτά, λουλούδια και γεωργικά εφόδια σχετικά με τη δημιουργία και τη συντήρηση κήπων και οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα ενημερώνουν τους επισκέπτες και θα δίνουν συμβουλές για θέματα κηποτεχνίας και συντήρησης των φυτών στους κήπους και τις αυλές των σπιτιών. Στο Μπαζάρ θα πωλούνται γλυκά και άλλα είδη σχετικά με τα λουλούδια.
Το δεύτερο «δρώμενο» είναι ο Διαγωνισμός για τους ωραιότερους κήπους, αυλές και εξώστες, που προκηρύσσεται μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης κατά τον οποίο ο Δήμος της Ρόδου ζητά από τους δημότες να δηλώσουν έγγραφα ή έστω και τηλεφωνικά ότι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.. Τους διαγωνιζόμενους επισκέπτεται η Επιτροπή κρίσεως που αποτελείται από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού από δύο γεωπόνους, την Άννα Χαρίτου και τον Σάββα Γιαννίκη, και που φέτος ενισχύθηκε με τρίτο γεωπόνο τον Γιάννη Πουλή. Η επιτροπή περιδιαβαίνει σε όλη την πόλη, όλες τις γειτονιές που αναφέρονται στις αιτήσεις των δημοτών, αλλά και όπου αλλού κρίνει η ίδια βάσει της εμπειρίας της και της γνώσης που έχει αποκτήσει από τα προηγούμενα χρόνια και καταλήγει στα βραβεία.
Φέτος όπως και πέρσι δεν υπήρξαν συμμετοχές για να βραβευθούν Εξώστες.
Το τρίτο δρώμενο που είναι και το λαμπρότερο, είναι η μεγάλη Παρέλαση των ανθοστόλιστων αρμάτων και πεζών τμημάτων που θα γίνει την Κυριακή 31η Μαΐου στο Μαντράκι στις 6 το απόγευμα, όπως κάθε χρόνο!
Στην παρέλαση λαμβάνουν μέρος Φιλαρμονικές, Σχολεία, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Δημοτικά Διαμερίσματα, Οργανισμού του Δήμου της Ρόδου κ.ά.
Ως προς τον Διαγωνισμό για τους κήπους και τις αυλές, μερικά στοιχεία είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο για να υπενθυμίζονται και για να ενημερώνουν όσους δεν έχουν πληροφόρηση.
Το πρώτο είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, δημότες που έχουν ήδη βραβευθεί, εκτός και αν έχουν κάνει στον κήπο ή την αυλή τους εξαιρετικά μεγάλες αλλαγές.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ως Κήπος νοείται ο μεγάλης έκτασης περιβάλλων χώρος των μονοκατοικιών που βρίσκονται συνήθως στις παρυφές της πόλης της Ρόδου, όπου θαυμάζει κανείς το αρχιτεκτονικό σχέδιο, τη φροντίδα του ιδιοκτήτη και τη σημαντική δαπάνη που έχει διατεθεί για ένα όσο γίνεται πιο τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.
Ως Αυλή νοείται ο μικρής έκτασης περιβάλλων χώρος των μικρών σπιτιών που υπάρχουν σε πολύ μεγάλο αριθμό στην πόλη μας και όπου αναπτύσσεται η καλαισθησία των ιδιοκτητών -κυρίως γυναικών- χωρίς πολλές φορές τη βοήθεια κηπουρών, που δημιουργούν περίτεχνα σχέδια κήπων και καλλιεργούν μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, που ομορφαίνουν ολόκληρη τη γειτονιά! Συνήθως μάλιστα ένα βραβείο σε κάποια αυλή που δίνεται από το Δήμο ενεργεί ως «κολλητική ασθένεια» και σε λίγο όλη η περιοχή ομορφαίνει με την αναμόρφωση και βελτίωση και των γειτονικών σπιτιών..

Τα αποτελέσματα του φετεινού Διαγωνισμού είναι τα εξής:
ΚΗΠΟΙ
1Ο Βραβείο: Ευγενία Αποστολά
Διοσκουρίδου - Ᾱρτέμιδος,
Περιοχή Μόντε Σμιθ
2ο # : Εύη Ατζέμη
Ησιόδου-Αρτέμιδος
Γρηγόρης Τσιόγκας
Περιοχή Μόντε Σμιθ
3ο # : Πολυτίμη Πεζουβάνη
Περιοχή Αγία Βαρβάρα
ΑΥΛΕΣ
1Ο Βραβείο: Καληωράκης Μιχαήλ
Οικισμός Απόλλων
2ο # Αναστασία και
Καμίνδου 20
Γιώργος Καρακωνσταντής
Κορακόνερο
3ο # Ειρήνη Πρωτόπαπα
Ηλιούπολη Ανάληψης
Γιώργος Μαρίνος
Έπαινος Άννα Σωτηράκη
Λεμεσού 9-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου