Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Μηχανική και Αρχαία Τεχνολογία της Ρόδου

Για πρώτη φορά η Ρόδος γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την αρχαία της τεχνολογία σε ένα βιβλίο. Η «Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ρόδο» του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Χρήστου Δ. Λάζου κυκλοφορεί σε έκδοση Β. Σαββιού. Γνωρίστε τα σπουδαία Τεχνολογικά Επιτεύγματα της Αρχαίας Ρόδου αλλά και όλους τους θετικούς επιστήμονες που ηγήθηκαν της πνευματικής ακμής του νησιού, για 5 αιώνες.
Ένα σπουδαίο ιστορικό έργο και ταυτόχρονα ένα πανόραμα εικαστικών απεικονίσεων που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.
Tη «Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ρόδο» θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιλιοπωλεία. Πληροφορίες στο τηλ. 6932 701701.
Ρόδος, 7 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η πρώτη έκδοση για την Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ρόδο»
Για πρώτη φορά η Ρόδος γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την αρχαία της τεχνολογία σε ένα βιβλίο. Η «Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ρόδο» του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Χρήστου Δ. Λάζου, σε έκδοση Β. Σαββιού, είναι ένα επιστημονικό έργο με γλαφυρή διατύπωση, καθώς πρόκειται για μία ολοκληρωμένη καταγραφή των τεχνολογικών επιτευγμάτων των Ρόδιων προγόνων μας, από τον 7ο κιόλας αιώνα π.Χ, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομερείς περιγραφές και σκίτσα.
Μελετώνται και αναλύονται τα σπουδαία ιστορικά γεγονότα και τα έργα που αναδεικνύουν το νησί της Ρόδου, ως έναν τόπο με αξιοπρόσεκτη τεχνολογική παρουσία και εξέλιξη, αρχής γενομένης από τον περίφημο και πολύ γνωστό πλέον υπολογιστή, που βρέθηκε μεν στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, είχε κατασκευαστεί όμως στη Ρόδο από άγνωστο μαθηματικό και θεωρείται το πιο σύνθετο όργανο της αρχαίας τεχνολογίας. Η αναφορά συνεχίζεται με την πολιορκία της Ρόδου από το Δημήτριο τον Πολιορκητή και με πλήθος των πολεμικών μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν, με αναλυτικές πληροφορίες για τον Κολοσσό της Ρόδου, που συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα της αρχαιότητας, με το άγνωστο υδραγωγείο της Λίνδου, με το αξιόλογο ναυτικό της πόλης και με κάποια άλλα επιτεύγματα που δείχνουν με ενάργεια το γιατί η τόσο εξελιγμένη Μηχανική και Τεχνολογία της αρχαίας Ρόδου είχε μεγάλη σπουδαιότητα για ολόκληρη την αρχαία Ελλάδα.
Το επιστημονικό αυτό σύγγραμμα μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις τέχνες που άνθησαν στο νησί μας αλλά και τους θετικούς επιστήμονες, λογοτέχνες, φιλοσόφους, γεωγράφους και πολιτικούς που ηγούνται της πνευματικής ακμής της Ρόδου, για 5 αιώνες, καθώς και το σημαντικό έργο τους. Ένα σπουδαίο ιστορικό έργο και ταυτόχρονα ένα πανόραμα εικαστικών απεικονίσεων που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.
Τη «Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ρόδο» θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Περισσότερες πληροφορίες στο: 6932 701701
Με τη Στήριξη
-- POEESSA Thematic Events Planning & Management
Σχεδιασμός & Οργάνωση Θεματικών Εκδηλώσεων2,
Al. Ypsilanti str,
Rhodes IslandGr - 85100Hellas
Tel. +30 22410 74405Mob.+30 6972 178603

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου