Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΚΙΝΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. ΧΟΡΕΨΑΝ ΣΥΡΤΑΚΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΚΙΝΕΣ»

Ρεκόρ Γκίνες εχθές στην Ρόδο με 2.500 χορευτές
Το ρεκόρ Γκίνες στον χορό συρτάκι κατέρριψαν χθες το βράδυ στη Ρόδο μέλη του διαδικτυακού ομίλου της Google που συμμετέχουν σε συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στο νησί. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε από 2.500 άτομα, τα οποία υπό τους ήχους της μουσικής του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη χόρεψαν συρτάκι παρουσία και των μελών της επιτροπής του βιβλίου «Γκίνες». Σημειώνεται ότι το παλιό ρεκόρ είχαν 1.608 άτομα, σε φεστιβάλ ελληνικών χορών στην Αυστραλία.
Η εντυπωσιακή εκδήλωση έγινε στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα», όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν επετράπη η παρακολούθηση από το κοινό. Οι 2.500 σύνεδροι μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 19.30 με 50 τουριστικά λεωφορεία, από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο αθλητικό κέντρο.
Η αρχική σκέψη των διοργανωτών ήταν να γίνει η εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, ωστόσο δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος και η υποδομή. Οι εκατοντάδες σύνεδροι, που προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου και παίρνουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και οι οποίες αφορούν ζητήματα ανάπτυξης, αναβάθμισης, πωλήσεων-διαφήμισης και καινοτομιών των ιστοσελίδων της Google. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ μαζικής συμμετοχής σε χορό- το οποίο είχε καταγραφεί στην Αυστραλία στις 25 Μαΐου 2005. Έτσι οι 2.500 σύνεδροι, με την καθοδήγηση ντόπιων δασκάλων ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές της Ρόδου, χόρεψαν αγκαλιασμένοι από κοινού συρτάκι στο αθλητικό κέντρο. Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ οι 2.500 σύνεδροι συνέχισαν τον χορό σε ένα ελληνικό γλέντι. Στην Αυστραλία
Μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε η Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Βρισβάνης, όπου 1.608 άτομα, πιασμένα χέρι χέρι, χόρεψαν τον «Ζορμπά», σπάζοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτιά της Μελβούρνης (1.300 χορευτές) και παίρνοντας επάξια την πρώτη θέση στο βιβλίο «Γκίνες».
TA NEA
http://www.madata.gr/index.php?news=23676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου