Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑΣ – ΜΕΝΕΟΥ ΚΥΠΡΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ

Από το Δήμο Καμείρου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση.

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 13ης επετείου αδελφοποίησης των Κοινοτήτων Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρου και του Δήμου Καμείρου, θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου αποστολή 25 ατόμων από το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης τα οποία θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Καμείρου στο ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Η αποστολή θα παραμείνει στη Ρόδο για το διάστημα από 26/7/2008 έως 02/08/2008 για να παρευρεθεί στην επέτειο αδελφοποίσης που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιείται, μία χρονιά στη Ρόδο κατά την περίοδο του τελευταίου πενταημέρου του μηνός Ιουλίου και μία στην Κύπρο αντίστοιχα κατά την περίοδο της δεύτερης Παρασκευής του μήνα Νοεμβρίου.
Η αποστολή επίσης θα εγκαινιάσει στο Τ.Δ. Πλατανίων το Πάρκο των ‘’Αδελφοποιημένων κοινοτήτων Δρομολαξιάς – Μενεού’’, έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από τις εν λόγω αδελφοποιημένες κοινότητες μας στην Κύπρο. Αντίστοιχο πάρκο εγκαινιάστηκε το έτος 1996 στην περιοχή του συμβουλίου βελτιώσεως Δρομολαξιάς – Μενεού στην Κύπρο με την ονομασία κοινοτικό πάρκο ‘’ΚΑΜΕΙΡΟΣ’’.
Ο ισχυρός αυτός δεσμός φιλίας που ενώνει τις δύο αυτές περιοχές (Δρομολαξιά-Μενεού Κύπρου και Δήμο Καμείρου Ρόδου) χρονολογείται από το 1995 τότε που υπήρχε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Καμείρου. Μετά το 1999 με την δημιουργία των Δήμων ο θεσμός συνεχίστηκε με παραλλήλες επισκέψεις στη Ρόδο και στην Κύπρο αντίστοιχα.
Τα τελευταία τρία χρόνια εκτός από τις καθιερωμένες επισκέψεις για τον εορτασμό της επετείου αδελφοποίησης πραγματοποιούνται και αποστολές στις οποίες συμμετέχουν αριστεύσαντες μαθητές της γ’ γυμνασίου οι οποίοι βραβεύονται και από τις δύο περιοχές αντίστοιχα.
Ο Δήμος Καμείρου βραβεύει τους αριστεύσαυντες Κύπριους μαθητές σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην επέτειο εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στις 7 Μαρτίου, η αποστολή των οποίων συμμετέχει και παρευλαύνοντας στην καθιερωμένη σχολική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο.
Κατά την επίσκεψη των Καμειρέων μαθητών στην Κύπρο στην εκδήλωση βράβευσης τους, η αποστολή συνοδεύεται και από χορευτικό συγκρότημα του Δήμου μας σε μία προσπάθεια γνωριμίας και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.
Βασικός στόχος των επισκέψεων αυτών είναι η διατήρηση των δεσμών φιλίας που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο αυτές περιοχές.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη της αποστολής στην Κάμειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου