Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ε.Α.Κ.Π.: Καταπόνηση και έκθεση των υπαλλήλων σε κίνδυνο μέσω της καταχρηστικής υπέρβασης του χρόνου εργασίας

Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας προς την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την καταπόνηση και έκθεση των υπαλλήλων σε κίνδυνο μέσω της καταχρηστικής υπέρβασης του χρόνου εργασίας

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
. Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
Τηλ.: 6974881331, fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, email: info@eakp.gr
Λαμία 22 Οκτωβρίου 2017

Προς: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
Υπαλλήλους Π.Σ. – Μ.Μ.Ε.
Κοιν.: Κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Τόσκα Νικόλαο
Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Καπέλιο Βασίλειο
Κο Διοικητή Π.Υ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 
Παναγιωτόπουλο Νικόλαο
Πολιτικούς Φορείς

ΘΕΜΑ: « Καταπόνηση και έκθεση των υπαλλήλων σε κίνδυνο μέσω της καταχρηστικής υπέρβασης του χρόνου εργασίας ».

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα των ανεξέλεγκτων επιφυλακών, την υπέρβαση του χρόνου εργασίας, τις γενεσιουργές αιτίες τους και τα αποτελέσματα τους σε βάρος των πυροσβεστών. 
Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για δύο δεκαετίες δοκιμάζει τις αντοχές του αλλά και μετράει με πίκρα και αγανάκτηση τον βαθμό εκμετάλλευσης που έχει υποστεί, από όλες τις κυβερνήσεις μέσα από την σωρεία καταστρατηγήσεων, κυρίως του ελεύθερου χρόνου του. 
Καλείται να « βάλει » πλάτη με εκατομμύρια απλήρωτες εργατοώρες, που συσσωρεύονται ως χρωστούμενα ρεπό κατά εκατοντάδες σε συσκευασία κενού αέρος, που στο τέλος του μένουν ως σουβενίρ για την αποστρατεία του για να θυμάται την « αναγνώριση » των θυσιών που έκανε. 
Υποχρεώνεται να εργαστεί με αυτοθυσία, συνέπεια των πολλών αρμοδιοτήτων και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, μακραίνοντας ολοένα και περισσότερο τον κατάλογο των θυμάτων, συνέπεια αυτών των ελλείψεων και της εντατικοποίησης. 
Το αποτέλεσμα είναι ηκατάσταση στο χώρο μας ολοένα και να χειροτερεύει και τα εργασιακά μας δικαιώματα σιγά σιγά να εξαργυρώνονται για να γίνουν το πλεόνασμα και τα επενδυτικά πακέτα που έχει ανάγκη η « υγιής » επιχειρηματικότητα για να φέρει την « ανάπτυξη » και να « σωθεί » η χώρα.
Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Σέτα της Εύβοιας, αλλά και άλλες μικρότερες στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, ήρθαν να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Τα αποτελέσματα γνωστά, υπερεργασία και καταπόνηση των υπαλλήλων, με ατελείωτες ώρες εργασίας που κυμαίνονταν από 40 έως και 52 ώρες συνεχόμενες, αν συνυπολογίσουμε τις 24ωρες επιφυλακή στις Π.Υ. και τα Π.Κ., τις 24ώρες στο συμβάν και τον χρόνο μετάβασης από και προς τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια. Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με ανύπαρκτα μετρά υγιεινής και ασφάλειας και ελλιπής μεριμνά για το προσωπικό που βρίσκετε στα μέτωπα τις φωτιάς κ.τ.λ.
Το τι θα επικρατούσε εάν η φετινή αντιπυρική περίοδο στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας δεν ήταν από τις ποιο « ήπιες » από πλευράς συμβάντων, αποτυπώθηκε στο μεγαλείο του σε βάρος των συναδέλφων μας που έδρασαν κυρίως στις πυρκαγιές της Ζακύνθου. 
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών παίρνοντας υπόψη την συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος του ελευθέρου χρόνου των πυροσβεστών και της ασφάλειας τους:

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
· Την τακτική των ανεξέλεγκτων επιφυλακών ως μέτρο κάλυψης πάγιων αναγκών. 
· Την ανοχή και την συγκάλυψη που επιδεικνύεται από διοικήσεις, φυσική και πολιτική ηγεσία σε περιπτώσεις που καταγγέλλεται καταναγκασμός του προσωπικού σε συνεχόμενη εργασία που στις περισσότερες των περιπτώσεων φθάνει έως και 52 ώρες. 
· Την άδικη εξαίρεση των πυροσβεστών από το καθεστώς αποζημίωσης των υπερωριών, των νυχτερινών και των εξαιρέσιμων που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και από τα μέτρα προστασίας που προβλέπει η εργατική νομοθεσία για μία σειρά επαγγέλματα υψηλού επαγγελματικού κινδύνου. 
· Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος γιατί, για καθαρά λόγους εντυπωσιασμού, έβαλε θέμα στο Δ.Σ. της 20/09/2017 λίγο πριν από την λήξη τη αντιπυρικής περιόδου για « Λήψη απόφασης περί κατάθεσης αγωγών για τις επιφυλακές» και παρά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα καταστρατήγησης του χρόνου εργασίας, αλλά και όσα έχουν καταγραφεί καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τηρεί σιγή ιχθύος. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί από το 2οΣυνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. πριν 17 χρόνια, όταν πάρθηκε παρόμοια απόφαση, μετά από πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει ανενεργή. 

Αυτή ακριβώς η συνεχόμενη επί δύο σχεδόν δεκαετίες « σιγή » και ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, από όλες τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρέθηκαν στο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., έχει καθιερώσει ως άτυπο καθεστώς πλέον, να εργάζονται οι Έλληνες πυροσβέστες με τα ποιο απάνθρωπα ωράρια που ούτε την εποχή της δουλείας δεν εφαρμόζονταν. 
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι περίοδοι που η Ε.Α.Κ.Π. ήταν στο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και αντιμετώπιζε άμεσα και αποτελεσματικά την στιγμή της εξέλιξης της, κάθε απόπειρα παραβίασης ωραρίου. 
Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για το ποιες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι από την δράση του αγωνιστικού συνδικαλισμού που υπηρετεί με συνέπεια η Ε.Α.Κ.Π. και δεν αμαυρώνεται ούτε εξαφανίζεται, βαπτίζοντάς τες ως « Παραλήρημα » το σημερινό προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

- ΖΗΤΑ από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εδώ και τώρα
· Να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, για να μπει ένα οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση και την έκθεση σε κίνδυνο των πυροσβεστών μέσω της παραβίασης του χρόνου εργασίας με το καθεστώς των επιφυλακών και της ανεξέλεγκτης υπερεργασίας, έτσι όπως πρότεινε η Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της 20/09/2017 και αποτυπώνεται στην από 22/09/2017 ανακοίνωσης της ( βλέπε siteeakp.gr ). 
· Να οργανώσει τον αγώνα των πυροσβεστών με το πλαίσιο των εννέα αιτημάτων που έχει καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π. και απορρίφτηκε από το προεδρείο στο Δ.Σ. της 20/09/2017.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

Για την Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδος
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου